Toppur: Alridtræning set fra dyrlægens vinkel

Søndag den 26. januar 2020

Toppur: Alridtræning set fra dyrlægens vinkel

Søndag d. 26. januar 2020
Åben for alle interesserede

ved Laura Nygaard Kjær

Alsidig træning af den islandske hest - læg en plan og forebyg skader

Mange ryttere bliver overraskede over, hvor meget der kræves for at få en hest i form til Alrid, og mange træner uhensigtsmæssigt i forhold til at opnå de ønskede resultater. Andre er måske i tvivl om Alrid er farlig for hesten og om den kommer til skade.

Toppur har derfor arrangeret et foredrag ved dyrlæge Laura Nygaard Kjær om alsidig systematisk træning, der forebygger skader. Foredraget henvender sig især til folk der gerne vil ride Alrid, men ryttere i andre discipliner vil også få en masse brugbart med hjem.

I første halvdel af foredraget kommer vi ind på de forskellige Alrid-discipliner og hvad de kræver af hestens fysik. Med udgangspunkt i anatomi, træningsfysiologi og biomekanik gennemgås, hvordan man træner mere korrekt til de forskellige discipliner for at opnå bedst mulig form, med mindst mulig risiko for skader. Der vil fokuseres på benskader, rygproblematikker og kredsløbstræning.

I anden halvdel vil vi lægge en konkret træningsplan for de enkelte deltagere gennem en blanding af forelæsning og gruppearbejde. Alle deltagere må gerne have tænkt over deres mål for ridning i 2020 (og det er lige meget om det er deltagelse i DM eller en fællestur i skoven), samt gerne medbringe udskrift fra Endomondo eller en lignende app fra de sidste to rideture man har været på.

Om foredragsholderen:
Laura har redet siden hun var lille og interesseret sig for islandske heste siden hun som 17-årig arbejdede et år på Island. Uddannet dyrlæge i 2006, har siden arbejdet som praktiserende hestedyrlæge med en stor andel i islandske heste. International certificeret hestekiropraktor i 2011. Interesserer sig for adfærd, biomekanik samt hestetænder. Medejer af Ganløse Dyreklinik. Selv aktiv Alridrytter gennem mange år, pt på AL2 niveau, og har siden nov. 2019 været medlem af DIs Alridkomite.

Tid og sted:
Søndag d. 26. januar 2020 kl. 13-17 på True Møllevej 5, 8381 Tilst (Århus), 1. sal (ved World Translation A/S)

Toppur byder på te, kaffe og kage.

Tilmelding senest d. 22. januar via SPORTI.

Arrangementet er åbent for alle interesserede, også hvis man ikke er Toppur-medlem. Dog har vi kun plads til ca. 35 personer.

Pris:

  • Toppur-medlemmer: 100 kr inkl. Sporti-gebyr
  • Andre: 135 kr. inkl. Sporti-gebyr

Spørgsmål kan sendes til marion@toppur.dk

Arrangørens kontaktinfo

ToppurSe arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

1.sal hos World Translation A/S
True Møllevej 5
8381 Tilst
Danmark Vis på kort Navigér hertil