VRADS BJERG GRAND PRIX

Lørdag den 6. juni 2020

DANMARKS SVAR PÅ LIEGE-BASTOGNE-LIEGE

Belgian Cycling Club – Vrads Bjerg Grandprix er måske det motionscykelløb i Danmark, som har flest højdemeter pr. omgange. Ruten består af et antal omgange på en 21,5 km lang rundstrækning ved den lille idylliske landsby Vrads syd for Silkeborg. Rundstrækningen har flere stejle stigninger og teknisk krævende nedkørsler – op og ned hele vejen rundt. Du får ikke mindre end 350 højdemeter pr. omgang, så de fleste cykelmotionister, vil virkelig blive udfordret. Naturen, terrænet og ruten har meget tilfælles med den store belgiske cykelklassiker Liege-Bastogne-Liege – så det er ikke uden grund, vi kalder Vrads Bjerg Grandprix for Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege for cykelmotionister.

Skal du ned og køre et af motionsløbene i Alperne – f.eks. La Marmotte eller Maratona dles Dolomites – så er Belgian Cycling Club – Vrads Bjerg Grandprix den perfekte generalprøve, hvor du kan teste af formen for alvor.

Rute: https://www.strava.com/routes/23149947

LØBSAFVIKLING & DEPOT
Rundstrækningen vil være tydeligt markeret med gule retningsskilte. På alle kritiske steder på ruten (udkørsel på store veje og ved vanskelige passager) vil vi have personer placeret, ligesom vi har lavet aftale med uddannede race marshalls på motorcykler for at sørge for den bedst mulige og mest sikre løbsafvikling.

Vi vil have et depot på ruten – nemlig i start- og målområdet, så I har mulighed for at tanke energi og væske, inden I kører ud på næste omgang på rundstrækningen. I stil med professionelle cykelløb har vi lavet en “dropzone” kort efter start- og målstregen i Vrads, hvor I kan smide jeres affald, hver gang I kommer forbi.

Der vil være sponsorpræmier til hurtigste rytter i hver “klasse” – 108 km mænd, 108 km kvinder, 65 km mænd og 65 km kvinder. Endelig vil vi trække lod om en række lodtrækningspræmier blandt de deltagende ryttere.

Vi har valgt også, at lade el-cykler deltage, men deres tider kommer ikke til at blive taget i betragtning, når vi skal finde dagens hurtigste ryttere.

START & MÅL
Vrads Forsamlingshus (“Bytorvet” i Vrads)
Løvetvej 14
8654 Bryrup

Der er gode parkeringsforhold syd og vest for Vrads By. Parkering ved Vrads Kirke, ad Løvetvej og Lystrupmindevej i Vrads By og på Ansøvej er ikke tilladt på løbsdagen af hensyn til løbets afvikling og ikke mindst borgerne i Vrads. Respektér venligst dette.

Omklædning foregår “belgian style” – dvs. i det fri. Der vil ingen badefaciliteter være, men vi opsætter flere toiletvogne i start- og målområdet.

DELTAGELSE & PRIS
65 km (3 omgange på rundstrækning)
Ved tilmelding inden 1. maj: kr. 225,- (derefter kr. 275,-)

108 km (5 omgange på rundstrækning)
Ved tilmelding inden 1. maj: kr. 275,- (derefter kr. 350,-)

Vi lukker for tilmelding d. 31. maj kl. 23.59
Vi giver dog mulighed for tilmelding på dagen – hhv. kr. 350,- (65 km) og kr. 425,- (108 km)

Det får du

  • Startnummer med tidstagning,
  • Kaffe og rundstykker ved start,
  • Energidrik, kage, kaffe, vand og frugt i depotet,
  • Sodavand og sandwich i mål.
  • Præmier

STARTGRUPPER & STARTTIDSPUNKT
108 km
Kl. 10.00 – Race
Kl. 10.05 – Mænd – Motion
Kl. 10.10 – Kvinder – Motion

65 km
Kl. 10.30 – Race
Kl. 10.35 – Mænd – Motion
Kl. 10.40 – Kvinder – Motion

PROGRAM
Kl. 09.00: Kaffe og rundstykker og startnummer udlevering
Kl. 10.00: Første startgruppe – 108 km – starter fra “Bytorvet” i Vrads
Kl. 10.30: Første startgruppe – 65 km – starter fra “Bytorvet” i Vrads
Kl. 13.00: Første ryttere forventes i mål

Arrangørens kontaktinfo

Belgian Cycling Club


Mødested/startsted

Vrads Forsamlingshus
Løvetvej 14
8654 Bryrup
Danmark Vis på kort Navigér hertil