Hrimfaxa føl- og plagshow 2020

Søndag den 1. november 2020

50 tilmeldte

Hvornår: Søndag d. 1 november
NYT Sted: Thisted Ridecenter, Teglværksvej 9, 7700 Thisted
Tilmeldingen åbner på Sporti lørdag d. 29 august kl. 10:00

Så er vi klar!

I år har der været lidt bump på vejen, men nu er vi klar til afsløre detaljerne for årets Hrimfaxa føl- og plagshow.

I år bliver det lidt anderledes da vi bryder flere års tradition og flytter arrangementet til Thisted Ridecenter.

Her kommer vi ikke til at mangle noget, da vi har en masse bokse, dejlig lys hal, stor rytterstue og vi vil selvfølgelig sørge for at cafeteriet har alt hvad øjet begærer til fornuftige priser.

Vi har igen i år inviteret Feif kåringsdommer John Siiger Hansen til at bedømme alle deltagerne. John, der til dagligt sammen med Marie Louise driver Stutteri Guldbæk, har selv i mange år avlet utrolig mange fine heste. Stutteriet har også flere gange modtager ”årets avler”, som uddeles af dansk islandskhesteforening en gang årligt. Så sammen med han job som Feif kåringsdommer har han set utrolig mange heste gennem tiden og er yders kompetent.

Der udbydes klasser fra føl til og med 5. års, for både hingste/vallakker og hopper.

Føllenes bygning, bevægelse og udstråling bedømmes. Hvert enkelt føl/unghest vil kort blive kommenteret af dommeren, så vi alle kan blive klogere på at vurdere føl/unghest – se det samme som dommeren ser.

Efter sidste føl skal året bedste hoppeføl og hingsteføl dyste om titlen som årets Hrimfaxa føl 2020

For at få flere bokse til rådighed har vi muligheden for både halv- og heldags bokse. Det får den betydning af vi kører alle føl igennem først og lige efter følklassen kåres årets Hrimfaxa føl inden vi går til middag. Samtidig afholder vi præmieoverrækkelse for alle føl inden vi fortsætter til unghestene.

Som afslutning på dagen afholder vi teenageklassen for 4-5 års, hvor John vil lave en Bygningskåringsvurdering ud fra kåringsskemaet. Dette vil forgå efter 3 års klassens afslutning og præmieoverrækkelse her af.

Med hensyn til bedømmelsen af plage vil dommeren vurdere den aktuelle fremtræden, vel vidende, at selv gode plage ikke nødvendigvis viser sig optimalt. Det er et krav at 3 års hingste og alle 4+5 års skal vises i trense.

NYT! I år vil vi kåre årets junior fremviser. Så går du rundt med en fremviserdrøm i maven og er 16 eller derunder, så er det nu du har muligheden. Der vil selvfølgelig være en super flot præmie.

Priser:

  • 300,- pr. føl/plag medlem af Hrimfaxa
  • 350,- pr føl/plag ikke medlem af Hrimfaxa
  • 165,- formiddagsboks føl
  • 165,- eftermiddagsboks ungheste 1-5 år
  • 220,- heldagsboks

Der medfølger en morgenmads billet (1 rundstykke+ 1 kop kaffe/the/juice) pr. tilmelde hest.

Alle deltagere skal i år udfylde en Tro og Love erklæring, som i kan udfylde når i tjekker ind med hesten(e).

Bemærk dog, at der er ca. 25 bokse til rådighed, efter først-til-mølle princippet, hingste har første ret, og der er mulighed for at dele boksen mellem to heste. Alle boksene er tomme når i kommer, der vil være halm til rådighed til strøelse, og skal afleveres i samme stand når dagen er omme = muget i bund.

Vi håber at mindste lige så mange som sidste år vil ligge vejen forbi.

Vi glæder os rigtig meget til en hyggelig dag med en masse lækre sponsorpræmier og fællesskabet omkring den islandske hest.

Følg gerne med på vores Facebook side: Hrimfaxa Føl- og plagshow eller Instagram: hrimfaxa_folshow

Alle klassevinder, samt alle som har fået karaktere over 3,40, har mulighed for at deltage i Best in Breeding på Stald Birkegaarden, Rønde. Bemærk dog at dette ikke gælder teenageklassen.

Vrinsk fra Heidi, Rebecca og Marlene 

OBS: Kun sunde og raske dyr, der ikke har været i kontakt med syge dyr, har adgang.

Arrangørens kontaktinfo

HrimfaxaSe arrangørklubben på SPORTI

Hrimfaxa

Mødested/startsted

Thisted Ridecenter
Teglværksvej 9
7700 Thisted
Danmark Vis på kort Navigér hertil