Toppur: Unghestetest for 5 og 6 års heste

Søndag den 25. september 2011

Har du en 5- eller 6 års hoppe eller vallak, som du selv rider på og som:

  • du gerne vil vide om er et kåringsemne? eller
  • du gerne vil have en mere udførlig beskrivelse af gangarterne på?

Så er muligheden der nu!

Den 25. september introducerer vi i samarbejde med DI-A et helt nyt arrangement, hvor du selv har muligheden for at komme med din 5 eller 6 års hoppe eller vallak og få den bedømt af avlsdommere og en professionel rytter. Du får et bedømmelsesskema med hjem, som beskriver din hests forskellige gangarter, dens samarbejdsvilje og dens kapacitet bedømt, hvor du selv rider den og derefter bedømt af en professionel rytter.

Dommerkomiteen består af 2 avlsdommere og en professionel rytter. Selve testen er delt op i 2 dele.

Den første del består i at du selv viser din hest i ridehuset. I er to ekvipager på banen ad gangen og I rider i ca 12 minutter. Der rides på dommernes kommando. De vil bede jer vise de forskellige gangarter og de vil også kunne bede jer om at ride skråt igennem og på volter.

Under denne del vil jeres heste få en bedømmelse af om de forskellige gangarters kvalitet er under middel, middel, over middel eller væsentlig over middel. Der vil desuden, hvor det er relevant, blive knyttet nogle beskrivende ord på de forskellige gangarter. Derudover vil dommerne give en bedømmelse af hestens kapacitet og samarbejdsvilje ud fra samme skala (under middel, middel, over middel ...).

Kapacitet er her defineret som det, hesten forventes at kunne præstere under absolut optimale betingelser og samarbejdsvilje er defineret som hesten vilje og lyst til at svare for hjælperne og udføre den stillede opgave.

Den anden del består i at den professionelle rytter i dommerkomiteen prøver alle hestene kortvarigt. Han/hun skal udelukkende vurdere hestens kapacitet og samarbejdsvilje ud fra samme kriterier som i første del.

Det sidste dommerne gør er at lave en opsamling af bedømmelsen af begge opgavedele, som munder ud i en vurdering af om hesten er et muligt kåringsemne eller ej og dette påføres bedømmelseskemaet, som herefter udleveres til dig - hestens ejer med alle dommernes beskrivelser og vurderinger.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at dette er et arrangement, der er tænkt, som en mulighed for den unge, let-trænede hest, som adskiller gangarterne, kan de mest basale ting - herunder rides i et ridehus, - og som rides af dens ejer/rytter. Der forventes ikke en høj uddannelsesgrad.

Det er et 1-dags-arrangement, som Toppur afprøver med opbakning fra DI-A.

Vi glæder os meget til en spændende dag med en hel ny dagsorden og til at se alle jeres heste.

Tid og sted: Den 25. september på Vilhelsmborg, fra kl 9 – 17

Pris:

  • 650 kr pr hest excl. Boks
  • 275 kr pr boks

Der er kun plads til 24 heste, så tøv ikke med at melde dig til via Sporti. !

For yderligere info kontakt Britta Larsen 25 13 83 32 eller Kristiane Klindt 28 26 62 72 eller kristiane@stutterilaerkegaarden.dk

Startgebyr refunderes kun, efter 10/9 2011, ved fremsendelse af læge og / eller dyrlæge erklæring. Boks gebyr refunderes ikke.

Mødested/startsted

Vilhelmsborg
Bedervej 101
8320 Mårslet
Danmark Vis på kort Navigér hertil