Dagfaris 10-års jubilæums-Hyggestævne

Lørdag den 11. september 2021

Hyggestævnet er et stævne tiltænkt ryttere på alle niveauer, især dem der aldrig har prøvet det før.  

Vores mål i Dagfari er altid at arrangere stævner for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner. Det skal være hyggeligt.

Vi har tradition for, at alle ryttere hjælper med til afviklingen af stævnet, så du bedes afkrydse hvilken hjælpertjans du ønsker. Når alle hjælper, så har stævneudvalget kræfter til mere, også til de fremtidige stævner.

Udover lette gangartsklasser tilbyder vi også nogle klasser som sjældent udbydes til islandske heste. Spring, Øltølt, lakridsbåndsløb, behændighed og i jubilæumsårets anledning champagnegalop.

De vil løbende blive annonceret på Dagfaris Facebook og beskrivelserne vil kunne findes på Dafaris Facebook under filer.

Følgende klasser udbydes i denne rækkefølge på dagen:

 • Tøltklasser: T.10 - T.8 - T.6 - T.5
 • Firgang 4.5 - 4.4 - 4.3 el. 3.3 – 3.2 (3-gang)
 • Pause
 • Spring - på tid
 • Øltølt
 • Lakridsbåndsløb
 • Champagnegalop
 • Behændighed.

Præmieoverrækkelse og uddeling af ærespræmier.

Der rides i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane.

OBS:
Alle gangartsklasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes undervejs i forløbet af vores dommer Anna Worm.

Klubmesterskab. Traditionen tro kårer vi klubmestre i alle de sjoveste klasser. Spring, Øltølt, Lakridsbåndsløb, Champagnegalop og Behændighed.

Alle gangartsklasser: (firgang, tregang og tøltklasser) rides som sløjfeklasser. Det betyder, at rider du til minimum 3,5 i gennemsnit udløser dette en roset.

Der er ingen individuelle placeringer i disse klasser.

Børn er meget velkomne. Der er rosetter til børn under 10 år (uanset hvad) i  3.3 / 3.2 (Tregang), 4.5, T.8 og behændighed og spring 40 cm. Det er tilladt med trækker i alle disse klasser (noter det i bemærkninger hvis I ønsker at benytte trækker, da det indvirker på klasserne med heats og tidsprogrammet).

Spring: Foregår med ca. 7-9 spring uden faste afstande og rides på tid. Det er valgfrit om man tilmelder på 40 cm. 50 eller 60 cm.
(ved 3. refusering må ekvipagen forlade banen).

Behændighed: Er en slags agility til hest. Klassen kan indeholde både opgaver til hest og nogle fra jorden. Banen rides på tid.

Der er traditionen tro ærespræmier til:

 • Dagens mest harmoniske ekvipage
 • Dagens Smil
 • Dagens gode eksempel

Så bliv gerne til den sidste præmieoverrækkelse og se om det måske bliver dig.

tævnet oprettes ved minimum 30 ryttere og max antal er 40. Herefter oprettes venteliste.

Startpris pr. ekvipage:

 • 300 kr. for Dagfari medlemmer -100 kr. rabat gives til ungryttere u. 25 år i Dagfari.
 • 375 kr. for alle andre.

alle priser er ekskl. sporti gebyr

Prisen er den samme uanset antal klasser du rider.
Rytterlicens er ikke påkrævet, da stævnet indkøber stævnelicens.
Stævnet er nonrofit. Det vil sige at der ikke planlægges med et overskud. Målet er et stævne der går i nul, for at give rytterne mulighed for at ride så billigt som muligt. Derfor giver vi heller ikke penge retur for frameldinger uanset årsag.

Det er muligt, helt gratis, at opsætte fold på springbanen (Obs. det kan være svært at få hegnspæle i jorden). Området skal være ryddet for wrap og pærer mm. inden I kører hjem. Tak fordi I altid rydder pænt op efter jer.

Tilmeldinger med klubrabat skal foretages med korrekt medlemsnummer i overensstemmelse med rytteren der skal ride hesten.

Tilmelding for Dagfari medlemmer åbner 29. juli kl. 18.00 (for ryttere fra andre klubber åbner tilmeldingen 4. august  kl. 18). Tilmelding lukker når alle pladser er besat, eller senest 28. august.

Efter sidste tilmeldingsfrist (28. august) kan der IKKE længere skiftes volter, klasser mv.
Fordi:  Når først tidsprogrammet lægges og startlister laves er det et stort arbejde at ændre det. Selv en lille ændring har indflydelse på mange ryttere og på tidsprogrammet. Rytter og/eller hest kan skiftes ud efter denne dato mod et gebyr på 50 kr.

Er der særlige hensyn der er behov for i forhold til dig og din hest så kontakt arrangøren (inden 28. august - meget kan lade sig gøre inden denne dato).

På forhånd tak

Arrangørens kontaktinfo

DagfariSe arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Helsinge Ridecenter
Husebyvej 13
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil