Toppur: Weekendtur til Klosterheden Plantage

22. - 24. oktober 2021

9 tilmeldte

Kun for medlemmer af Toppur

NU er det tid til at sætte fokus på fælleskabet igen - skovtursudvalget inviterer derfor til en weekendtur til Klosterheden Plantage i trekantsområdet mellem Lemvig, Struer og Holstebro.

Landskabet er skabt af istidens smeltevand, så det er et temmelig fladt område. Her er hede og smeltevandsdale foruden ældgamle ædelgraner og bøgeskov. Der er tale om et meget spændende naturområde, hvor de første bævere blev sat ud for flere år siden. I dag er der mere end 200 bævere i de vandløb, der løber gennem plantagen. Vi kommer forbi de steder, hvor de bygger dæmninger. Der er mange andre dyrearter, og hvis vi er heldige, ser vi nogle af de imponerende krondyr. Endvidere kommer vi forbi en stor bronzealderhøj, flere gravhøje og en bunker fra krigens tid.

Der er anlagt mange ridestier, hvor der flere steder er små folde, bindebomme og vandingsmuligheder, så vi har gode forhold til at komme rundt i hele plantagen. Vi har været så heldige at Louise Bruun Rolfing igen vil være vores guide. Louise er født og opvokset klos op af den nordøstlige del af plantagen syd for Fabjerg og Gudum. Så vi får kyndig guidning på turen.

Vi har lejet ”Brødtrang”, der er en tidligere landejendom, som Sct. Georgs Gildet i Lemvig har ejet siden 1962. De oprindelige bygninger blev fjernet og et rigtig velindrettet og rummeligt hus med alle faciliteter blev bygget. Der er 8 tdr. land til rådighed, så der er god plads til sætte folde op, såvel fælles- som separatfolde.

Vi mødes fredag mellem kl. 18 og 20, hvor hestene sættes på fold og vi indkvarteres. Fællesfolden vil være gjort klar senest kl. 18. I sørger selv for aftensmad fredag. Dagen sluttes af med fælles kaffe-/tebord, hvor der orienteres om programmet for resten af turen. Kage til kagebord modtages med glæde ☺

Efter fælles morgenmad lørdag morgen, hvor vi smører madpakker til turen, sadler vi op og pakker saddeltaskerne med mad & drikke, grimer & grimeskafter og andre fornødenheder. Afgang ca. kl. 9.30. Denne dag rider vi 20-25 km i et tempo, der vil passe alle. Tilbage på Brødtrang ved 16-tiden slapper vi af med kaffe/te, kage og hvad man nu måtte foretrække. Herefter gør vi klar til aftenens middag, som vi har hyret kok indtil at forestå..

Efter fælles morgenmad søndag sadler vi atter op med afgang kl. 10. Denne dag rider vi ca. 10-15 km svarende til en ½-dagstur. Frokost spiser vi tilbage på Brødtrang. Midt på eftermiddagen pakker vi sammen, tager foldene ned, rydder op og fejer gulvene, og endelig tager vi en tårevædet afsked og drager atter hjem.

Vi får produceret en Toppur t-shirt påtrykt Klosterheden 2021, der er inkluderet i prisen.

Prisen for indeholder også mad (bortset fra aftensmad fredag aften).

Når tilmeldingerne er i hus udsendes en informationsskrivelse, der indeholder alle relevante oplysninger om turen. Heri vil vi ligeledes opdele jer i de hold, der får ansvaret for de forskellige måltider (sætte frem / rydde op).

Der skal rides med ridehjelm. Der rides på eget ansvar.

Arrangør:
Louise Bruun
Pia Dora Jakobsen 60827181

Ved tilmelding oplyses pårørende og dennes telefonnummer. Endvidere oplyses størrelse på t-shirt og ønske om dame- eller herremodel.

På gensyn

På skovtursudvalgets vegne
Louise og Piadora

Arrangørens kontaktinfo

ToppurSe arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

"Brødtrang"
Vilhelmsborgvej 171
7620 Lemvig
Danmark Vis på kort Navigér hertil