Føl- og unghestebedømmelse Fyn

Søndag den 26. september 2021

Som noget nyt i år starter vi dagen med et foredrag med Barbara Frische fra kl 9.00-11.00.
Her vil Barbara fortælle om bedømmelserne og ruste lytterne med en god viden inden den forestående føl- og unghestebedømmelse.
Hvad kigger Barbara på? Hvad har indflydelse på hestens potentiale som ride- og avlshest? Hvad vokser den fra? og mange andre spørgsmål kan du få svar på i løbet af foredraget.
Foredraget vil også gavne dig i en kommende købssituation så du selv kan bedømme hestens fordele og ulemper i bygning og bevægelsesmønster.

Foredraget koster 150 kr. Hvis du har tilmeldt en hest til bedømmelse er det incl 1 person til foredraget.

Foredraget foregår på engelsk.

Efter foredraget kan du få dit føl (minimum 3 uger), 1, 2, 3 eller 4 års hest bedømt af dommer Barbara Frische. Barbara er tysker. Hun har stor erfaring med bedømmelse af føl- og ungheste og er international anerkendt for hendes arbejde.

Generel information

Bedømmelsen vil være yderst værdifuld for enhver avler - professionel som hobbyavler. Det giver dig mulighed for at få en professionel vurdering af din hest - eventuel med henblik på en senere kåring. Under bedømmelsen vil Barbara Frische løbende kommentere den enkelte hest på engelsk, således at du som avler såvel som tilskuer får et stort indblik i hestens bedømmelse. Hestene vil blive opdelt i grupper bestemt af alder og køn. Der vil afslutningsvis kåres en vinder i hver aldersgruppe. Vinderen af hver gruppe har mulighed for at deltage i elitefølshowet.

Kåringen finder sted ved Hedebo Töltheste, Frugthaven 52, 5462 Morud - kun 10 minutters kørsel fra den Fynske motorvej. Selve kåringen kommer til at foregå i ridehal med gode forhold for tilskuerne. Der vil være mulighed for køb af lækkerier i cafeteriet - så lad madpakken blive hjemme! Der er fine parkeringsmuligheder på stedet og mulighed for opstaldning i boks (begrænset antal) eller enkelt folde. Medbring selv hegn.

Der vil være en begrænsning på antallet af deltagere, men der vil blive oprettet en venteliste. Sidste tilmelding er d. 17.09.21 Du kan finde den på www.sporti.dk. Tilmeldingen er bindende. Du kan I tilfælde af sygdom mod forevisning af dyrlægeerklæring få dit deltagergebyr refunderet. Da føllene  ikke kan overholde gældende vaccinationsregler, vil der ikke kræves Tro- og Loveerklæring. Vi forventer dog, at du kun kommer med en sund og rask hest - fra en rask besætning. Der vil være dyrlægecheck ved ankomst.
Har du yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Rie Stentebjerg, riestentebjerg@yahoo.dk.

Priser:

  • Tilmelding kr. 500 (incl 1 person til foredraget)
  • Leje af boks kr. 150 (maks antal 13 stk.)
  • Foredrag 150 kr.

Vel mødt!
Jannie Spanner,  Rie Stentebjerg & Mie Hedebo Knudsen

Arrangørens kontaktinfo

Rie Stentebjerg, Jannie Spanner og Mie Hedebo Knudsen


Mødested/startsted

Hedebo Töltheste
Frugthaven 52
5462 Morud
Danmark Vis på kort Navigér hertil