Ægir: Kursus med Ute Lehmann

24. - 25. september 2011

I Harmoni med Hesten

Enhver, der vil sin hest det godt vil hilse denne mester velkommen. Ute Lehmann er en af vore mest anerkendte og anvendte hestetrænere.

Ute Lehmann er født i Tyskland men forelskede sig i Danmark i 1998 og har siden da boet og arbejdet med hestetræning i Danmark.

Nyt koncept

Fra 1.1.2011 bliver kurserne holdt efter et nyt koncept.

Da min undervisning i løbe af de sidste år er blevet mere og mere individuelt, har jeg valgt at omstrukturere kurserne, sådan at jeg har mulighed for at specifikt og indgående fokusere på den enkelte hest og rytter.

I et stykke tid har det bekymret mig, at der altid var nogle deltagere i gruppen, som kom for kort, tiden blev nogle gange ikke fordelt ’retfærdigt’ og mange gange brugte jeg mest tid på de udisciplinerede heste i klassen.

Et koncept som starter det samme sted med alle heste er ikke fleksibelt nok til at tage højde for de mange forskellige karakterer og niveauer, som jeg møder i grupperne.

Derudover har jeg oplevet at rytternes emner blev mere og mere bredt og forskelligt og dette vil jeg gerne tilgodese fra nu af.

Dette betyder at der er ændringer i forhold til tidsplanen. For at kunne gøre en forskel og slutte ved et godt resultat vil jeg afsætte mere tid til eneundervisning og kun have maks. to heste på banen på samme tid.

Alle ryttere tager selvfølgelig del i hele kurset og vil få mange svar på deres egne spørgsmål ved at observere de andre i deres arbejde.

Der bliver redet/ arbejdet fra jorden af intensiv i mindst 45min ad gangen per dag i eneundervisning og 1½ timer, hvis der er to på banen samtidig.

Vi holder altid morgenmøde over en kop kaffe og taler om deltagernes mål og ønsker og hvordan vi kan opnå det vi ønsker.

Det er derfor vigtigt, at alle deltagere med hest kommer med en konkret forestilling om, hvad der skal arbejdes med.

Derefter arbejder vi med alle ryttere individuelt på banen, afbrudt af frokostpausen.

Start og slut tiderne af weekend- ellers dagskurserne kan være forskellige.

Indhold

Vi vil bestræbe os efter at hesten arbejder i et afbalanceret energiniveau, hvor den bevæger sig uden anspændthed og stress eller modstand i den ønskede hastighed og retning, i den ønskede takt og rytme og holdning og standser, når det er påkrævet.

Hastighed, retning og destination kan defineres som grundlæggende informationer, som rytteren har ansvaret for at bestandigt videregive til sin hest – uanset om det er fra jorden af eller i sadelen.

Træning fra jorden
Alt basisarbejde fra jorden af (også egnet til ungheste) inklusive sidebevægelser og fantasifulde arbejde med forhindringer, longering mm. , tilvænning og problemløsning (f.eks. plastik-fobi, gjordkrampe, problemer med sadel/hovedtøj mm.), forberedelse til tilridning.

Vi kan også arbejde med trailer træning, dog uden at forvente at vi kan løse problemet helt – vi kan dog lægge et godt fundament og træningsplan til videre arbejde derhjem.

Ridning
Arbejde med billeder og vejrtrækning, centreret opstilling, softe signaler og softe respons, sidebevægelser, overgange, fantasifulde arbejde med forhindringer, ønsker, drømme og problemløsning.

Priser:

  • Deltagelse med hest begge dage: kr. 1850,- Prisen inkludere forplejning.
  • Tilskuer pr. dag: kr. 100,-
Arrangørens kontaktinfo

Islænderklubben ÆgirSe arrangørklubben på SPORTI

Islænderklubben Ægir

Mødested/startsted

Gøttrup rideskole
Gøttrupstrandvej
9690 Fjerritslev
Danmark Vis på kort Navigér hertil