Sprettur: Kursus i eksteriørbedømmelse

Lørdag den 1. oktober 2011

Åbent for medlemmer af Sprettur, og fra d. 19/9 er kurset åbent for alle

Kunne du tænke dig at lære noget om bygningsbedømmelse af islandske heste? Og hvilken betydning bygning har for avlen, men ikke mindst også for ridehesten? Så har du muligheden nu!

Lokalklubben Sprettur inviterer til kursus i eksteriørbedømmelse med den internationale FEIF avlsdommer William Flügge. På kurset skal vi høre om hvordan dommerne eksteriørbedømmer den islandske heste til kåringer, og vi skal selv lære at blive klogere på, hvordan vores heste er sat sammen.

Kurset finder sted lørdag d. 1. oktober. Vi starter kl. 8.30 om morgenen og afhængig af hvor mange spørgsmål og hvor meget snak der bliver i løbet af dagen slutter kurset ved 16-16.30 tiden.

Vi starter om morgenen, hvor William vil give os et indblik i teorien bag eksteriørbedømmelse. Efter teoridelen skal vi ud og se på eksteriørbedømmelse i praksis. William vil sammen med kursusdeltagerne gennemgå bygningen på 2-3 af kursusdeltagernes heste, og samtidig komme med en bedømmelse af hver enkelt hest.

Efter middag deles kursusdeltagerne op i mindre grupper, og dømmer selv 4-5 heste. Afslutningsvist vil William gennemgå de 4-5 heste, og kursusdeltagerne ser om de har lært noget ved at sammenligne deres bedømmelser med Williams.

Der er plads til 6-8 deltagere med hest, og vi kan i alt være 20 personer, så vil du have din hest med, er det først til mølle.

De heste som medbringes på kurset skal være min. 3 år gamle, og helst i et normalt huld, da en meget fed hest eller meget tynd hest kan være svære at bedømme. Hesten skal være vandt til at blive håndteret og skal kunne berøres.

Alle typer af heste er velkomne på kurset både hopper og vallaker (hingste). Der er 7 bokse på stedet, og der er ligeledes mulighed for at lave folde udenfor.

Du skal selv sørge for forplejning til dig og din hest, så husk madpakken! Dog vil der være kaffe, the og kage om eftermiddagen. Kurset foregår i en ridehal, men medbring varmt tøj!

Skynd dig at meld dig til en lærerig dag!

Sidste tilmelding er d. 28/9-2011

Spørgsmål kan rettes til Anna Dahl Nissen på 51 34 34 56 eller anna_nissen@mail.dk

Arrangørens kontaktinfo

SpretturSe arrangørklubben på SPORTI

Sprettur

Mødested/startsted

Bilsbæklund Ridecenter
Bilsbækvej 138
8300 Odder
Danmark Vis på kort Navigér hertil