Saga Svendborg: Medicinhåndteringskursus

Lørdag den 22. januar 2022

I Saga Svendborg har vi lavet en aftale med dyrlæge Lise Grønbæk fra Ringe Dyrehospital, Stordyrspraksis om afholdelse af et medicinhåndteringskursus.

Hvis du har en hest, der ikke er taget ud af konsum, kan det være en stor fordel for dig at have et medicinhåndteringskursus. Med dette i bagagen må du nemlig få udleveret medicin til efterbehandling af din hest, så du selv kan fx efterbehandle med antibiotika/smertestillende, hvis uheldet skulle være ude. Yderligere må du også få udleveret ormekur, hvis gødningsprøver viser, at din hest har brug for behandling. Med et medicinhåndteringskursus må du behandle egen hest.

Tidligere har hesteejere efter eget ønske kunnet melde heste ud af konsum. Dette er ikke tilfældet efter januar 2022, derfor bliver det endnu mere relevant med et medicinhåndteringskursus.

Kurset vil bestå af en teoretisk del og praktiske øvelser. Vi slutter af med en lille eksamen og udlevering af kursusbevis. Du skal være over 18 år for at deltage. Der er ingen grund til at få røde ører og angstpletter. Eksamen vil være baseret på det, du har hørt og set gennem dagen. Vi klarer det sammen.

Du kan forvente at få en grundig introduktion til regelsættet bag medicinkurset samt gode øvelser med henblik på at give din hest medicin, både i munden samt som injektion.

Der skal påregnes lidt hjemmeforberedelse.

Tid og sted
Medicinhåndteringskursus afholdes lørdag den 22. januar 2022 kl. 9.00-16.00 i Svendborg Idrætscenter, 1. sal i lokalet Bølge, Ryttervej 70, 5700 Svendborg.

Der er dagsforplejning til kurset:

  • Morgenmad med boller med ost og marmelade, kaffe og te
  • Frokost med tortilla med oksekøb, tortilla med vegetarisk fyld eller grøntsagstærte – alle med minisalatbar
  • Eftermiddagspause med kage, kaffe og te

Pris
Vi har fået en yderst fordelagtig pris af Lise Grønbæk, så klubben kan tilbyde kurset til

  • 675 kr. for medlemmer.
  • 775 kr. for ikke-medlemmer.

Priserne er inkl. dagsforplejning og kursusbevis.

Kurset afholdes med min. 40 deltagere og max. 50 deltagere. Kurset bliver tilbudt til alle hesteejere – dvs. både ejere af islændere, storheste, ponyer mm

Tilmeldingen lukker den 12. januar 2022, og der er ikke mulighed for eftertilmelding.

Arrangørens kontaktinfo

Saga SvendborgSe arrangørklubben på SPORTI

Saga Svendborg

Mødested/startsted

Svendborg Idrætscenter, 1. sal i lokalet Bølgen
Ryttervej 70
5700 Svendborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil