Dagfari: Islandsk inspireret strik

13. december 2021 - 7. marts 2022

Islandsk inspireret strik - fra ide til design
v/Eva Maria Grout

Har du ideer til hvordan din egen personlige islandske sweater skal se ud? Og har du svært ved at finde en opskrift, som du synes passer? Så er dette kursus måske lige noget for dig.

Med udgangspunkt i den traditionelle islandske ”lopapeysa” arbejdes der med at designe sin egen personlige islandsk-inspirerede sweater.

På kurset vil jeg gennemgå, hvordan du kommer fra ide til design, og du vil blive introduceret til følgende i kursusforløbet:

  • Farvelære - herunder vikleprøver.
  • Valg af garn og herunder hvilke alternativer der er til den islandske uld
  • Strikkefasthed og strikkeprøver
  • Flerfarvestrik
  • Tilpasning af et grundmønster til personlige mål og introduktion til hvordan man ændrer sweaterens facon alt efter om man ønsker en typisk islandsk sweater eller en mere kropsnær/feminin facon.
  • Forskellige typer af opslagning og aflukning
  • Forskellige mønstre til ribkanter
  • Opbygning af mønsterrapporter

Du skal medbringe farveblyanter, garn og strikkepinde. Inden kursusstart vil du modtage en mail med mere info herom.

Materialer til farvelære og strikkeprøver er inkluderet i prisen. Du modtager desuden et kursuskompendie med kort introduktion til farvelære, måltagning, skema til personlige mål, grundmønster til islandsk sweater, arbejdsark til farvemønstre m.m.

Du skal have grundlæggende viden om strikning - dvs. kunne strikke ret og vrang, slå op og lukke af. Kurset er ikke for helt nybegyndere.

Der serveres kaffe/te og kage.

Tidspunkt
Mandage fra 19 til 21:30 på følgende datoer: 13/12, 17/1, 31/1, 7/2, 21/2 og 7/3.

Sted
Stenslettehus fælleslokale, Nødebovej 55B/C, Nødebo, 3480 Fredensborg.

Lidt om mig
Jeg er passioneret strikker, har strikket siden barnsben, har altid flere projekter i gang og kan godt lide at nørde med teknikker. Jeg strikker ofte på bestilling og synes det er sjovt og udfordrende at tilpasse strikkearbejdet til individuelle mål.

I september 2017 startede jeg på den to-årige åbne uddannelse Strikdesign, -håndværk og -formidling, som udbydes af Københavns Professionsskole under tekstilformidleruddannelsen, og afsluttede denne i maj 2019.

Arrangørens kontaktinfo

DagfariSe arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Stenslettehus fælleslokale
Nødebovej 55B/C Nødebo
3480 Fredensborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil