Kårings- kursus på Stald Gavnholt

28. - 30. januar 2022

31 tilmeldte, 6 ledige pladser

Med kåringdommer Heimir Gunnarson og kåringrytter Agnar Snorri Stefánsson.

Går du med en drøm om at kåre din egen hest, eller vil du bare gerne blive bedre til at forstå hvordan kåringssystemet egentlig fungerer i praksis? Med bagrund af det sidste års mange spørgsmål omkring kåringer og de nye opdateringer af kårings-guidelines synes vi det var på sin plads at nettop invitere til en weekend fyldt med masser af spændende teori og workshops, men også hvordan kåringen rent faktisk fungerer i praksis.

Der vil vi gennemgå alt fra hvordan man måler hesten inden kåringen, bygningsbedømmelsen og selve ridefremvisningen. Du vil have muligheden for at have din hest med, men der er også mulighed for at deltage uden hest. 

Heimir Gunnarson er uddannet ridelærer fra Hólar og har efterfølgende taget sin uddannelse som kåringsdommer på Hvanneyri. Heimir er også avls-leder i SIF (Svenska Islandshästforbundet), og i tillæg til det både rider han, og avler heste selv. Han har også været med til at udarbejde de nye guidelines, og sidder ellers med en enorm viden omkring den islandske hest generelt, men også det system de bliver bedømt i.

Agnar Snorri Stefánsson er også uddannet ridelærer fra Hólar, og har siden 2006 boet, og drevet træningsstald på Stald Gavnholt i Silkeborg. Agnar har fremvist over 800 heste, og har en stor erfaring med både at træne heste frem mod kåring og forberedelsen som det kræver, men også at vurdere heste andre har trænet. Agnar har avlet i en del år, og der er indtil nu født ca 90 heste “fra Gavnholt”. I tillæg til at træne heste, underviser Agnar meget både i ind- og udland.

Program:

Fredag Eftermiddag/aften 

  • Gennemgang af kåringssystemet (FIZO), fra du møder til måling indtil gruppevisningen er over. Der vil være teori med praktiske eksempler.

Lørdag formiddag:

  • Vurdering af alle hestes bygning. Der trænes på hvordan man bedst kan stille sin hest op til bygningsbedømmelsen.

Lørdag eftermiddag: 

  • Presentation af hestene under rytter. Vurdering af rideegenskaber, med vejledning og tilbagemeldinger

Søndag:

  • Ridning med undervisning/rådgivning om videre træning og fokusområder i forhold til opbygning af både bygning og rideegenskaber.

Pris med hest: 2500,- kr
Pris uden hest: 1500,- kr
Opstaldning incl. wrap (fre-søn): 300,- kr
Prisen inkluderer kaffe m/snacks fredag aften og lækker frokost lørdag og søndag. Ekskl. SPORTI administrationsgebyr.

Overnatnings muligheder: birgittes-bed-and-breakfast.dk

Arrangørens kontaktinfo

Stald Gavnholt


Mødested/startsted

Molleruplundvej 15
8600 Silkeborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil