Kåringskursus på Guldsmedegården

4. - 6. marts 2022

Stald Ulbæk afholder i samarbejde med kåringsdommer Heimir Gunnarson og kåringsrytter Agnar Snorri Stefánsson kåringskursus på Guldsmedegården 4-6 marts 2022. Interessen for Heimir’s og Agnar’s kåringskurser har vist sig at være stor – nu kommer muligheden for at deltage også til Sjælland.

Går du med en drøm om at kåre din egen hest, eller vil du bare gerne blive bedre til at forstå hvordan kåringssystemet egentlig fungerer i praksis? Med baggrund af det seneste års mange spørgsmål omkring kåringer og de nye opdateringer af kårings-guidelines vil der blive afholdt en weekend også på Sjælland fyldt med masser af spændende teori og workshops, men også hvordan kåringen rent faktisk fungerer i praksis.

Der vil vi gennemgå alt fra hvordan man måler hesten inden kåringen, bygningsbedømmelsen og selve ridefremvisningen. Du vil have muligheden for at have din hest med, men der er også mulighed for at deltage uden hest. Bemærk der er kun 10 pladser med hest. Herudover kan yderligere 25 personer deltage uden hest.

Heimir Gunnarson er uddannet ridelærer fra Hólar og har efterfølgende taget sin uddannelse som kåringsdommer på Hvanneyri. Heimir er også avls-leder i SIF (Svenska Islandshästforbundet), og i tillæg til det både rider han, og avler heste selv. Han har også været med til at udarbejde de nye guidelines og har en enorm viden omkring den islandske hest generelt, men også det system de bliver bedømt i.

Agnar Snorri Stefánsson er også uddannet ridelærer fra Hólar, og har siden 2006 boet, og drevet træningsstald på Stald Gavnholt i Silkeborg. Agnar har fremvist over 800 heste, og har en stor erfaring med både at træne heste frem mod kåring og forberedelsen som det kræver, men også at vurdere heste andre har trænet. Agnar har avlet i en del år, og der er indtil nu født ca 90 heste "fra Gavnholt". I tillæg til at træne heste, underviser Agnar meget både i ind- og udland.

Program:

Fredag Eftermiddag/aften 

  • Gennemgang af kåringssystemet (FIZO), fra du møder til måling indtil gruppevisningen er over. Der vil være teori med praktiske eksempler.

Lørdag formiddag:

  • Vurdering af alle hestes bygning. Der trænes på hvordan man bedst kan stille sin hest op til bygningsbedømmelsen.

Lørdag eftermiddag: 

  • Presentation af hestene under rytter. Vurdering af rideegenskaber, med vejledning og tilbagemeldinger

Søndag:

  • Ridning med undervisning/rådgivning om videre træning og fokusområder i forhold til opbygning af både bygning og rideegenskaber.

Pris med hest: 2700,- kr
Pris uden hest: 1700,- kr
Opstaldning m/wrap (fre-søn): 300,- kr
Prisen inkluderer kaffe m/snacks fredag aften og lækker frokost lørdag og søndag. Ekskl. SPORTI administrationsgebyr.

Der kan overnattes på BandB i Tikøb eller Fredensborg.

Kontakt:
- Sus 29776225 vedr. arrangementet
- Agnar 51303492 vedr. kursus 

Vel mødt, Stald Ulbæk.

Arrangørens kontaktinfo

Stald Gavnholt


Mødested/startsted

Stald Ulbæk
Guldsmedevej 2
3080 Tikøb
Danmark Vis på kort Navigér hertil