Jörfi invitere til ”Strik for de kreative”

Søndag den 30. januar 2022

Islandsk inspireret strik - fra ide til design
v/Eva Maria Grout

Har du ideer til hvordan din egen personlige islandske sweater skal se ud? Og har du svært ved at finde en opskrift, som du synes passer? Så er dette kursus måske lige noget for dig.

Med udgangspunkt i den traditionelle islandske ”lopapeysa” arbejdes der med at designe sin egen personlige islandsk-inspirerede sweater.

På kurset vil jeg gennemgå, hvordan du kommer fra ide til design, og du vil blive introduceret til følgende i kursusforløbet:

 • Valg af garn og herunder hvilke alternativer der er til den islandske uld
 • Strikkefasthed og strikkeprøver
 • Tilpasning af et grundmønster til personlige mål og introduktion til hvordan man ændrer sweaterens facon alt efter om man ønsker en typisk islandsk sweater eller en mere kropsnær/feminin facon.
 • Forskellige typer af opslagning og aflukning
 • Forskellige mønstre til ribkanter
 • Farvelære - herunder vikleprøver.
 • Flerfarvestrik
 • Opbygning af mønsterrapporter

Du skal medbringe farveblyanter, garn og strikkepinde. Inden kursusstart vil du modtage en mail med mere info herom.

Materialer til farvelære og strikkeprøver er inkluderet i prisen. Du modtager desuden et kursuskompendie med kort introduktion til farvelære, måltagning, skema til personlige mål, grundmønster til islandsk sweater, arbejdsark til farvemønstre, diverse gode tips m.m.

Du skal have grundlæggende viden om strikning - dvs. kunne strikke ret og vrang, slå op og lukke af. Kurset er ikke for helt nybegyndere.

Kurset afholdes i samarbejde med Jette La Cour, som ejer garnbutikken, Strikkelyst i Hvalsø. Jette vil være behjælpelig med at finde egnet garn frem i samarbejde med Eva. Jette forhandler både det traditionelle islandske garn – men også mange alternative garner som kan bruges til strikkeprojektet J

Tidspunkt
Kurset afholdes på følgende datoer:

 • Søndag den 30. januar kl. 9:30 - 16:00
 • Onsdag den 9. februar kl. 19 - 21.30
 • Torsdag den 3. marts kl. 19:00-21:30
 • Søndag den 20. marts kl. 9:30 - 16:00

Der serveres te, kaffe og kage. Madpakke til søndage tager man selv med – eller vi kan bestille fælles fra en af byens cafeer.

Sted
Kurset afholdes i garnbutikken, Strikkelyst, Hovedgaden 7, 4330 Hvalsø - se Facebook-side.
Stor P plads bag forretningen via Østergade.

Lidt om mig
Jeg er passioneret strikker, har strikket siden barnsben, har altid flere projekter i gang og kan godt lide at nørde med teknikker. Jeg strikker ofte på bestilling og synes det er sjovt og udfordrende at tilpasse strikkearbejdet til individuelle mål.

I september 2017 startede jeg på den to-årige åbne uddannelse Strikdesign, -håndværk og -formidling, som udbydes af Københavns Professionsskole under tekstilformidleruddannelsen, og afsluttede denne i maj 2019.

Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteklubben Jörfi HedelandSe arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Jörfi Hedeland

Mødested/startsted

Strikkelyst
Hovedgaden 7
4330 Hvalsø
Danmark Vis på kort Navigér hertil