Gladur foredrag: Hestens dæmpende signaler

Onsdag den 16. februar 2022

Ønsker du at få en større forståelse for hestens kropssprog, herunder dæmpende signaler? Og lærer hvordan du kan hjælpe din heste bedst muligt hvis den er utryg/presset i en situation. Kom til et spændende og inspirerende foredrag med Helle Knudsen som fortæller om hestens dæmpende signaler, hvordan vi spotter dem, hvordan vi omsætter dem til praktisk brug i dagligdagen.

”Calming Signals”, også på dansk ”Dæmpende signaler”, er hestens fineste kommunikationsform. Dæmpende signaler ligger før overspringshandlinger og stress, og kan hjælpe dig og din hest til at undgå frustration og forvirring, men hvordan ser de ud? Hvad betyder de? Og vigtigst af alt, hvad betyder det for hesten at du ”svarer”?

Hestens dæmpende signaler er et spændende kig ind i hestens verden på et helt nyt plan, den fine kommunikation er til stede i utallige situationer i dagligdagen og kan hjælpe dig med at tyde din hest før en situation ender med at hesten trækker væk, bliver utilpas, eller nervøs, stresset eller presset.

Dæmpende signaler er centrale i forhold til hvis man som ejer ønsker at blive klogere på hestens kropssprog og de er værd at kende i floksammenhænge, stævne sammenhænge, trailer træning, turridning, mm. Oftest overser vi en masse små signaler som hesten sender til os, men vi opdager det ikke, derimod bliver vi forskrækket når den kommer med en større reaktion.

Helle ejer ’Den Hele Ekvipage’, herunder også Djurs Horse Park, og har rigtig meget erfaring i at bruge dæmpende signaler overfor hestene i hendes daglige praksis, hvor hun har hjulpet mange hesteejer med hver deres udfordring i dagligdagen. Det kunne fx være at hesten ikke vil fanges, ikke vil læses i traileren, vil ikke stå stille under strigling/opsadling, mm. Derudover bruger hun det også når hun bevæger sig rundt i hendes hesteflok, hvor især 3 heste som har tidligere dårlige erfaringer med at blive fanget. Hun bruger dæmpende signaler også når hun fx har dyrlæge til hestene eller smed/trimmer til heste som måske er utrygge, samt i træning af hestene og/eller tilridning.

Læs mere om Helle Knudsen på hendes egen hjemmeside: denheleekvipage.dk

Dette foredrag er til ALLE som ønsker at få et indblik i hestens kommunikation i flokken, samt til os mennesker. At blive klogere på hvordan man kan svare hesten optimalt i forhold til ens træning. Uanset om du er stævnerytter, skovtursrytter eller arbejder primært fra jorden, så er denne viden som Helle kommer med superrelevant for os alle, selv hvis du ikke ejer en islandsk hest.

Vi glæder os til at se jer!

Dato: 16/02 2022
Tidspunkt: 19:00 - ca. 22:00
Sted: Struer aktivitetscenter, Skolegade 5A, 7600 Struer.

Pris for medlemmer: 150,- kr. + sporti gebyr (inkl. Kaffe/the og kage)
Pris for børn/unge (under 18) (medlemmer) 100 kr + sporti gebyr
Pris for ikke medlemmer: 200 kr. + sporti gebyr.

Senest tilmelding: 12/02 2022

Minimum deltager: 20
OBS! Arrangøren forbeholder sig ret til at aflyse ved for få tilmeldte

Arrangørens kontaktinfo

Køre- og rideklubben Glaður



Se arrangørklubben på SPORTI

Køre- og Rideklubben Glaður

Mødested/startsted

Struer aktivitetscenter
Skolegade 5A
7600 Struer
Danmark Vis på kort Navigér hertil