DI: Virtuelt avlermøde

Torsdag den 3. marts 2022

Kære avlere

I 2021 blev der på baggrund af CEM-udbruddet i 2020 lavet en screening for CEM i den danske population af islandske avlsheste. Denne screening var et projekt, som blev varetaget af Statens Serum Institut (SSI) og Københavns Universitet (KU) med penge fra Hesteafgiftsfonden og Dansk Islandshesteforening.

Screeningen blev lavet for at forsøge at kortlægge hvor udbredt CEM bakterien er i den danske population af islandske heste, og for blandt andet at optimere på behandlingsmetoder, afdække smittespredning og - måder samt andre vigtige parametre.

En lille smule af de resultater og erfaringer, som denne screening har givet, er kommet ud til medlemmer og ejere af islandske heste, men på dette møde vil Mette Christoffersen fra KU fortælle mere om, hvilke resultater man har fået på nuværende tidspunkt og hvad det afføder af praktik for os som avlere i forhold til CEM.

  • Indledning:
    Rune Hansen, avlsformand
  • Foredrag:
    Mette Christoffersen, dyrlæge og lektor Sektion for Veterinær Reproduktion og Obstetrik, Københavns Universitet og leder af forskningsprojekt om CEM.
    Mette orienterer om CEM og CEM forskningsprojektet.
  • Spørgsmål fra deltagerne

Tilmelding sker via Sporti. Når man er tilmeldt, modtager man dagen før mødet en indkaldelse til et Teamsmøde.

Tidspunkt for mødet: 19.00 - 21.00.

Deltagelse er gratis.

Mvh.
DI-Bestyrelsen

Arrangørens kontaktinfo

Dansk Islandshesteforening



Se arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Mødested/startsted

Virtuelt møde
8320 Mårslet
Danmark Vis på kort Navigér hertil