Tvistur Foredrag: Rytterens indvirkning og balance

Lørdag den 19. marts 2022

Kunne du tænke dig at vide mere om hvordan rytterens krop fungere og arbejder? Måske vide noget mere om hvordan vores indvirkninger som ryttere kan præciseres, så samarbejdet mellem og hest og rytter optimeres? Så er dette noget for dig!

Lærke Andersen er uddannet fysioterapeut og har viden omkring, hvordan vores kroppe arbejder som ryttere. Foredraget bliver et teoretisk oplæg med grundviden omkring kroppen bl.a omkring muskler, biomekanik og rytteropstilling. Foruden at være fysioterapeut, har Lærke arbejdet med heste i over 10 år. Foredraget vil give dig en større forståelse for hvordan vores kroppe fungere og hvordan vi som ryttere kan give mere præcise signaler uden kroppen forstyrre alt for meget.

Under dette foredrag vil Lærke give jer nogle øvelser som I kan tage med jer hjem og derfor skal I medbringe en måtte til at ligge på og gerne en balance bold hvis I har en. Ligeledes skal I iføre jer noget lidt tæt siddende træningstøj, da vi under foredraget skal kigge på vores stående og siddende holdninger. Tæt siddende tøj er eks.vis tæt siddende træningsbukser og en stroptrøje/ t-shirt.

Inden foredraget skal i tage en kort video af jer selv på jeres hest, helst i skridt og tølt (Det betyder intet om hesten går rent tølt) og sende det til Lærke på andlaerke@gmail.com  Videoen skal være sendt inden den 16 marts. Videoen skal bruges under foredraget til at give jer et indblik i jeres egen ridende holdning på hesten og bruges derfor kun til rytterens egen læring. Videoen vil blive slettet efterfølgende.

Lidt praktisk info:

  • Foredraget foregår på Nordjysk Ridecenter i rytterstuen (bixen)
  • Kl. 10.00 - 13.00
  • Pris: 200 kr – ekskl. SPORTI administrationsgebyr
  • Kun for Tvistur medlemmer
  • Frokost og kaffe/the: 50 kr. Evt. allergier eller vegetar anmodninger sendes til andlaerke@gmail.com.
  • Der er plads til 10 personer – først til mølle-princippet
  • Medbring liggemåtte og meget gerne en balance bold (sidst nævnet er ikke et krav)
  • Påklædning: tæt siddende tøj, som er fleksibelt

Vi glæder os til at se jer.

Arrangørens kontaktinfo

Rideklubben TvisturSe arrangørklubben på SPORTI

Rideklubben Tvistur

Mødested/startsted

Rytterstuen v. ridehallen
Flødalvej 30
9230 Svenstrup J
Danmark Vis på kort Navigér hertil