Jörfi: 3-gangsstævne for alle

Mandag den 18. april 2022

Vi sprudler af energi og laver derfor dette påskestævne for bredden, for de unge, for de ældre og de øvede og for de ikke øvede. Og der er også en klasse med hjælper til de allermindste. Også ungheste på minimum fire år er velkomne. Alle kan være med!

Du vælger selv, de 3 gangarter du vil vise, dog skal tølt eller trav indgå. Herudover vælger du selv, om du vil vise skridt, galop eller pas, og det er også muligt både at vise trav og tølt. Du vælger selv i hvilken rækkefølge, du vil vise jeres tre bedste gangarter.

Du rider alene fire gange frem og tilbage på en tilpasset længde på passporet. Da du har tre gangarter og fire længder vælger du selv, hvilken gangart du vil vise to gange. Det kan være en gangart glippede første gang eller du vil forbedre karaktererne for en gangart, og så vælger du at vise den to gange. Kun den bedste fremvisning kommer med i bedømmelsen.

Hertil er en børneklasse i pausen, hvor børnene får hjælp til at vise en længde i en valgfri gangart. Alle i børneklassen får en roset. Børn skal/må have hjælper med på banen og de må gerne ride på forældrenes hest.

Der rides udelukkende udtagelser, og der uddeles rosetter til 1. 2. og 3. pladsen i de tre klasser. Samtidig uddeles til de unge 4 års heste.

I dommernes bedømmelse lægges vægt på gangarternes kvalitet, samarbejdet mellem hest og rytter samt form under rytter.

Der rides i tre klasser:

  • Junior, indtil 14 år
  • Ungdom, indtil 21 år
  • Senior

SOM ekstra mulighed har vi valgt også at tilbyde GædingaKeppni klasser:

Der udbydes følgende discipliner:

  • A-flok (5-gængere)
  • B-flok (4-gængere)
  • Ungdoms-flok (til og med 21 år i kalenderåret)
  • Teenage-flok (til og med 17 år i kalenderåret)
  • Børneflok (til og med 13 år i kalenderåret)
  • C-flok ( voksen begynder)
  • Gæðingakeppnipas

Som noget helt nyt afprøver vi ”Gæðingaskeið” – Gæðingakeppnipas. Klassen rides som passen i A-Flokk. Hesten vises i pas på passporet, hvor dommerne individuelt dømmer hele passtrækningen og giver en samlet karakter. For at få 7,5 eller derover skal hesten vises minimum i de 100 meter hvor tidtagningen er. For at få over 8,6 skal der vises galop inden passtrækningen (min 5-6 galopskridt) og hesten skal ende passtrækningen vel. Hvis gangarten brydes i galop til sidst, vil man også max kunne score 8,6. Tiden omregnes via særlig faktor til gæðingakarakter og tæller 1:1 med hver af dommernes karakterer for pas. Der er to gennemløb, hvor kun det bedste tæller. Paskarakteren fra dommere tæller 3 karakteren for tiden tæller 1. Hver karakter tæller 25%. OBS! Der vil være manuel tidtagning.  

Det kræves ikke rytterlicens, men har du en DI-licens fratrækkes kr. 50 i deltagergebyret. Din hest skal følge gældende vaccine- og udstyrsregler – er du i tvivl så kontakt os.

Stævnet har D-status - se mere om vaccination reglerne.

Der er plads til max 50 ryttere.

Program bliver lagt på Jörfis Facebookside ugen op til stævnet og startlister kan ses på pladsen og på IceTestNg senest 1 time før klassen starter.

Pris for deltagelse i 3-gang er 375,- kr. og rabat på 100,- til medlemmer af Jörfi. Prisen for Børneklassen er kr. 75,- og vil du i stedet for ride GædingaKeppni koster det kr. 450 og kr. 375,- for Gædingakeppnipas. Også til disse klasser er der rabat kr. 50,- hvis du har en licens og kr. 100,- hvis du er medlem i Jörfi.

Prisen er inkl. stævnefold. Folden skal være rengjort når den forlades ellers opkræves et gebyr på 500,- kr.

Tilmelding åbner mandag den 14. marts kl. 20 og slutter fredag den 8. april kl. 20.

Vi håber at se en masse glade og flotte equipager! Vi håber også at se en masse nye stævneryttere, der kunne have lyst til at prøve stævneridning af.

NB! Har du allerede tilmeldt dig til en 3-gangs klasse, men ønsker at rykke til en Gædkingkeppni klasse, så kontakt Nete på mail: jorfi.formand@gmail.com

Arrangørens kontaktinfo

Jörfi Hedeland



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Jörfi Hedeland

Mødested/startsted

Islandshestecentret Hedeland
Stærkendevej 226A
2640 Hedehusene
Danmark Vis på kort Navigér hertil