ASKA: Kratluskerstævne

Søndag den 1. maj 2022

ASKA Islænderklub Aarhus Syd byder igen velkommen til en hyggelig dag til Kratluskerstævne i Moesgaard Skovene syd for Aarhus.

Søndag d. 1. maj 2022 inviterer ASKA til Kratluskerstævne med start ved Skovmøllen. Vi forventer at starte kl. 9 og slutter omkring kl. 16.

Tag bare hele familien med. ASKA serverer kaffe og kage til alle deltagere og deres hjælpere. Vi plejer at have en skøn dag i skoven.

Alle islænderryttere, der kan ride en skovtur er velkomne - uanset niveau. Stævnet er et hyggestævne (som ikke kræver rytterlicens), hvor essensen er de gode oplevelser. Samtidig er det en sjov måde at afprøve et stævne, da der sker en bedømmelse undervejs på ruten.

Kratlusker-stævnet foregår i naturen, hvor man rider en tydeligt afmærket rute.

Man kan ride turen alene eller som et hold på 2-4 personer(bemærk at vi i år har ændret hold størrelsen, så det er muligt at være 4 på et hold).

Langs ruten sidder der dommere – de såkaldte kratluskere, som bedømmer gangarter på de markerede strækninger. På ruten er der opstillet markeringer, som viser, hvornår man er under bedømmelse, samt hvilken gangart(tølt, trav, skridt og valgfri gangart) man skal vise. Ruten, man rider, er ca. 5-8 km.

Der er en individuel klasse og en klasse for hold. I begge klasser skal der vises skridt, tølt, trav og en valgfri gangart. Man vælger selv tempoet. Rangering sker på baggrund af karakter bedømmelsen af gangarterne.

I holdklassen udregnes gennemsnittet af holdets deltagere, og der rangeres herefter.

Tiden har ingen indflydelse på resultatet, og man må ride det tempo, man har lyst til. Rytterne/holdene sendes afsted med nogle minutters mellemrum.

Efter klassernes afslutning bliver der uddelt rosetter til de 5 bedste i hver klasse.

Udover den overordnede præmiering, er der forskellige præmieringer af juniorrytterne (både hvis man deltager i den individuelle klasse eller som juniorrytter på et hold). Derfor skal I ved tilmelding oplyse, om I er junior eller senior rytter. Man er junior til og med det kalenderår man fylder 15 år.

Der er ingen café, så vi opfordrer derfor til selv at medbringe madpakke og drikkevarer.

Traditionen tro serverer vi kage og kaffe/te til alle deltagere og deres hjælpere. Så det er kun den sunde madpakke, du skal tage med hjemmefra.

Max. deltagerantal er 75. Tilmelding er bindende, men man må gerne sælge sin plads videre.

Der vil IKKE blive oprettet venteliste.

Priser
ASKA medlemmer kr. 200,-
IKKE medlemmer kr. 300,-

Det er ikke muligt at lave fold eller købe boks, da vi jo er i skoven☺ Toiletforhold er lige så primitive. Til gengæld er humøret højt, og vi plejer at have en dejlig dag i skoven.

Vaccination: alle heste skal være vaccineret inden for de seneste 12 mdr. ved deltagelse i arrangementet.

Tro- og loveerklæring underskrives elektronisk ved tilmelding, og skal derfor ikke medbringes fysisk på dagen.

Vi følger udviklingen ift. Covid19 og afholder kun stævnet, hvis det er muligt i hht. gældende retningslinjer og forbeholder os derfor også retten til at aflyse eller ændre formen for afholdelse.

Af hensyn til startlisten skal du ved tilmelding oplyse, om du forventer at ride langsomt, middel eller hurtigt tempo på ruten. Dette er kun vejledende, men hjælper os til give flest mulige af de urutinerede ryttere den bedste oplevelse i skoven uden at blive overhalet bagfra.

Som noget nyt er det i år muligt at deltage med trækker. Det er noget, vi er blevet spurgt om, så det prøver vi af i år. Bemærk at ruten er kuperet, så det kræver GOD kondi at være trækker ☺Hvis du stiller op med trækker, så skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding.

HOLDTILMELDING
Hvis du skal tilmeldes som et hold, så skal alle ryttere på holdet tilmelde sig selv via SPORTI og krydse af i feltet hold. Skriv i kommentarfeltet hvem i rider på hold med.

I holdkonkurrencen skal I vælge, hvilken rækkefølge I rider igennem bedømmelseszonerne. Årsag: i bedømmelseszonerne skal I ride i en fast rækkefølge, så dommerne ved, hvem der er hvem. I skal ride med god afstand, råbe jeres nummer så dommerne kan høre det og holde rækkefølgen i alle zonerne. Derfor får I selv mulighed for at bestemme rækkefølgen, så I kan vurdere, hvilken hest/rytter, der er bedst til at være først, og hvilken hest/rytter, der er bedst til at holde tilbage og lave afstand til den foran.

Hvis I selv vil bestemme rækkefølgen skal én (kun én) fra holdet sende en mail til aska.staevne@gmail.com med følgende informationer:
● Holdets deltagere
● Hvilken rækkefølge I rider i?

Hvis ikke vi modtager en mail fra holdet, laver vi en rækkefølge.

Vi udsender information til alle deltagere i ugen op til stævnet på mail og bruger facebook-siden ”ASKA Stævne” til at informere om tidsplan.

Ved spørgsmål så kontakt aska.staevne@gmail.com
Tilmeldingen åbner d. 26. marts kl. 9.00 for ASKA medlemmer. For IKKE-ASKA medlemmer åbner tilmeldingen d. 29. marts kl. 9.00.

Arrangørens kontaktinfo

ASKASe arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Mødested/startsted

Skovmøllen
Skovmøllevej 51
8270 Højbjerg
Danmark Vis på kort Navigér hertil