DI: Aspirantkursus 2022

15. - 18. december 2022

1 tilmeldt, 17 ledige pladser

Aspirantkursus for kommende FEIF Level 1 instruktører og/eller unghestetrænere.
Kurset er en del af DI’s uddannelsessystem og adgangsgivende til FEIF Level 1 instruktør- og unghestetræneruddannelsen.

Tilrettelæggelse og indhold
Kurset består af én kursusgang af fire dages varighed. Efterfølgende skal afleveres en teoretisk opgave, som skal godkendes, før kurset er bestået, og man kan kalde sig DI-Aspirant.

Kurset består af teori og praktisk rideundervisning af medkursister samt uddannede FEIF Level 3 instruktører på kursistens egen hest, arbejde fra jorden med hesten, gruppearbejde og mundtlige fremlæggelser. Kursisterne vil også modtage undervisning fra gæstelærere bl.a. i sæde og opstilling.

Adgangskrav

  • Minimum 18 år
    • Flerårig hesteerfaring
    • Deltagelse på basiskursus
    Eller:
    • Deltagelse på DI Gangartslærekursus 1 inden for de seneste 3 år samt deltagelse på DI Hestevelfærdskursus 1 inden for de seneste 3 år.

Det adgangsgivende kursus Gangartslære 1 kan tages digitalt på www.ie.dif.dk. Klik på Gå til webshop/Dansk Islandshesteforening/Gangartslære 1. Der udstedes diplom efter bestået onlinetest.

Der kan gives dispensation for deltagelse på Hestevelfærd 1ved fremsendelse af en kort skriftlig ansøgning til DI-Uddannelse. Henvendelse bedes rettet til: uddannelse@islandshest.dk

Andet:
2-3 måneder efter kurset afholdes Rideprøve 1, som sammen med deltagelse i kurset og godkendelse af den skriftlige opgave er adgangsgivende til næste niveau af uddannelse. Dette er dog ikke obligatorisk medmindre, man ønsker at videreuddanne sig til Unghestetræner eller FEIF Level 1 instruktør.

Forudsætninger

Teoretisk viden:
Det forventes, at kursisten har grundlæggende viden om hesteadfærd, fysiologi, anatomi, træning og indlæring samt til lovgivning om hestehold, sygdomsforebyggelse og korrekt fodring. Ydermere bliver der undervist i gangartslære på udvidet niveau. Det forventes derfor, at kursisten har godt kendskab til den islandske hests fem gangarter, gangartsfejl og basal træning af disse.

Praktisk erfaring:
Det forventes, at kursisten har god rideerfaring såvel som nogen undervisningserfaring samt basal forståelse for korrekt træning af hesten.

Indkvartering:
På dobbeltværelse, afhængig af deltagerantal mulighed for enkeltværelse for merpris. Hund kan medbringes for merpris.
Bokse til hestene på stedet, eget foldmateriale medbringes inkl. strømforsyning.

Priser:
Annonceres senere.

Kurset afholdes ved minimum 12 deltagere.

Arrangørens kontaktinfo

Dansk IslandshesteforeningSe arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Mødested/startsted

Vilhelmsborg
Bedervej 101
8320 Mårslet
Danmark Vis på kort Navigér hertil