Thors Føl- og Plageshow 2022

Søndag den 25. september 2022

Thor inviterer hermed til føl- og plagebedømmelse i ridehuset på Uglestrupgade 9A, Kr. Saaby v. Gevninge, SØNDAG d. 25.september. Der er fri entré for tilskuere, medbring evt selv en stol.

Praktisk: Bedømmelsen af hestene starter kl. 9.00, og vi forventer at den festlige dag slutter omkring kl. 16. Der er ankomst og check ind fra kl.8.00. Check in foregår for enden af ridehuset længst væk fra cafeteriet. Vær i god tid, så vi undgår unødvendig ventetid. Check in skal have fundet sted senest en time før klassens start.

Følgende heste kan tilmeldes:

  • Hingste- og hoppeføl fra 2022
  • Hingste/vallak- og hoppeplage fra 2021
  • Hingste/vallak- og hoppeplage fra 2020
  • Vallak- og hoppeplage fra 2019

Bedømmelsen: Barbara Frische står for bedømmelsen af føl og plage. Barbara har mange års erfaring i bedømmelse af føl ud fra ”Linear følbedømmelsessystemet”, som hun har været med til at udvikle i FEIF regi. Bedømmelsen af føllene bliver delt med publikum, så alle kan følge med. Føl/plage bedømmelsen er værdifuld for alle avler, da det giver mulighed for at få en professionel vurdering af, hvad hoppen giver videre til sine føl, samt evt. fremtidig kåring eller hingstevalg. Ejeren får udleveret en skriftlig bedømmelse med karakterer ved dagens afslutning.

Der tildeles rosetter til de tre bedste i hver klasse. De bedste føl og ungheste kvalificerer sig til at deltage i årets ’Best in Breeding’ show. Best in Breeding/Elite følshowet afholdes den 5. november 2022. Her findes titlen som årets bedste føl, samt 1, 2 og 3 års blandt de bedste føl og plage fra de forskellige følshows i hele landet.

Fremvisning: Føl vises sammen med deres mor. Hoppe og føl stilles op foran dommeren, der først bedømmer føllets bygning. Det er en fordel, hvis føllet kan berøres. Herefter slippes hoppe og føl løs i ridehuset og drives roligt rúndt, så dommeren kan se føllet i bevægelse. Ungheste skal kunne trækkes med og skal kunne stå nogenlunde stille, når de bygningsbedømmes. De kan vises i grime, rebgrime eller trense.

Tidsplan og yderligere informationer kan ses på Thors hjemmeside www.thor-klubben.dk,når tilmeldingsfristen er udløbet, og sendes herefter til deltagerne på mail via Sporti. Føl født i 2022 skal møde med deres mor. De skal være registret på World Fengur, men behøver ikke være mikrochippet eller vaccineret. Øvrige heste skal have minimum 2 basisvaccinationer. Da føllene ikke kan overholde gældende vaccinationsregler, vil der ikke kræves Tro- og Loveerklæring. Vi forventer dog, at du kun kommer med en sund og rask hest - fra en rask besætning.

Pris: 400 kr. pr. hest ekskl. gebyr til Sporti, dog 300 kr. for medlemmer af klubben Thor. Det er IKKE muligt at have hesten på boks, men inklusiv i deltagergebyret er der fri adgang til opsætning af fold.

Tilmelding er bindende. Deltagergebyr refunderes kun i tilfælde af framelding ved fremvisning af dyrlægeattest. Sidste frist for tilmelding er d. 15. september kl. 23.59.

Folde: Der er faste hegnspæle, så medbring hegnstråd og husk vandspand. Alle folde og græsarealer skal være ryddet for hestens efterladenskaber og evt. foderrester inden afrejse. Der findes redskaber, og der er møddingsplads i den blå container ved gavlen af ridehuset.

Salgsheste: Hvis dit føl/plag er til salg tilbyder vi gratis at annoncere dette i programmet og over højtaler. Skriv ”til salg” i bemærkninger ved tilmeldingen eller mail til kontaktpersonen.

Forplejning: Der er mulighed for at købe øl, vand, kaffe, kage og sandwich.

Tilmedling:

Tilmeldingen åbner: 1. august.

Der er et maks deltagerantal på 38 heste, derefter oprettes der venteliste. Såfremt der er plads, kan der eftertilmeldes efter den 15.september mod et gebyr på 50 kr. Ved færre end 15 tilmeldte, aflyses arrangementet.

Kontaktperson: Kathrine Just Andersen, tlf. 61677961, mail: kjandersen@hotmail.com

Husk også foredrag med Barbara Frisch: 24. september (se andet Sporti opslag)

Vi glæder os til en hyggelig dag med en masse fine føl og plage.

Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteklubben ThorSe arrangørklubben på SPORTI

Thor

Mødested/startsted

Uglestrupgade 9A
4060 Kirke Såby
Danmark Vis på kort Navigér hertil