ASKA: Foredrag om hestens elementtyper

Tirsdag den 28. marts 2023

Gudrun Frantsen har hjulpet mange heste og ejere, hvor den traditionelle vestlige tilgang har haft svært ved at skabe varig bedring. Gudrun er uddannet dyrlæge i 1989, og tog i 1997 en uddannelse i akupunktur og har siden beskæftiget sig med Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) omfattende akupunktur, urtemedicin samt foder-terapi. Fagligheden er desuden suppleret med uddannelse indenfor dyrekommunikation, horsemanship og psykoterapi. 

Til foredraget vil Gudrun give os et indblik i, hvordan vi skaber de bedste forudsætninger for at holde vores heste sunde, i balance - og hvordan vi bedst samarbejder med dem. 

Forudsætningen for en sund hest er balance i det autonome nervesystem. Stress og emotionel ubalance gør vores dyr sårbare overfor sygdom og tidlig aldring. Videnskabelige undersøgelser viser, at 80 procent af alle alvorlige sygdomme er stress-relaterede. Også mange kroniske inflammationer hos vores dyr skyldes stress. Stress er ikke bare at have travlt. Det er en fysiologisk, kropslig tilstand. Stress er en ubalance i det autonome nervesystem. 

Hvis vi ved, hvad der får hesten og det autonome nervesystem til at føle sikkerhed, har vi nøglen til at skabe sundhed og balance hos det enkelte dyr. Vestlig medicin kan ikke forklare, hvorfor en hest udvikler stress-relateret sygdom, mens en anden hest i samme situation bare bliver stærkere af det. Det kan den traditionelle kinesiske medicin (TCM) og teorien om de fem elementtyper. Den kan hjælpe os med at skelne og forstå stressreaktioner hos den individuelle hest. 

5-elementteorien skelner mellem fem elementtyper: Ild, jord, metal, vand og træ. Den enkelte hests elementtype definerer dets stærke og svage sider, og hver elementtype har en forudsigelig reaktion på stress. 

Ved at kende dit dyrs elementtype, vil du vide, hvad der skaber stress og ubalancer, og du vil få redskaber til at forebygge og behandle disse. 

ASKA vil være vært med kaffe og kage undervejs i foredraget.

Tidspunkt: 18.30-21.00.

Priser:

  • 250 kr ekskl. SPORTI gebyr for ASKA medlemmer.
  • 300 kr ekskl. SPORTI gebyr for ikke-medlemmer.

Arrangementet gennemføres ved mindst 15 tilmeldte.

Har du spørgsmål til arrangementet, så skiv til Lise Uhre Pless (lise@uhrepless.dk).

Arrangørens kontaktinfo

ASKASe arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Mødested/startsted

Havbakkegaard
Ajstrup Strandvej 52
8340 Malling
Danmark Vis på kort Navigér hertil