DM GædingaKeppni 2023

1. - 3. september 2023

Dansk Islandshesteforening indbyder i samarbejde med de sjællandske lokalklubber indbyder til dette års Danmarksmesterskaber i Gæðingakeppni - på baneanlægget på Hedeland.

Det bliver nogle spændende dage med mulighed for at se de bedste ekvipager konkurrere om titlerne som danmarksmester 2023. Al overskud på stævnet doneres ubeskåret til DI´s baneanlæg på Hedeland.

Tilmeldingen åbner den 20. juli  kl. 20.00 på SPORTI.

Deltagergebyr til og med 10. august er 1.575 kr. pr. ekvipage. Fra den 11. august til og med den 20. august er deltagergebyret 1.825 kr. Fra den 21. august er deltagergebyret 4.300 kr. Den 23. august kl. 23.59 lukkes for tilmelding.

Udover deltagergebyret kommer et obligatorisk tilkøb af enten boks eller fold samt evt. yderligere tilkøb. Priserne er ekskl. Sporti-gebyr.

Refusion af deltagergebyret sker ikke uden gyldig dyrlæge- eller lægeerklæring. Ved refusion fratrækkes et ekspeditionsgebyr på 500 kr.

Du underskriver ved tilmelding tro/love erklæring samt erklæring på, at hesten er vaccineret efter DI’s regler. Vaccinationsregler: De officielle regler fra FEIF og DI følges, læs her.

Sponsorer:
Allerede nu vil vi gerne takke stævnets hovedsponsor:
Karlslund Rideudstyr (karlslundriding.com), som igen i år sørger for at klæde hjælperne godt på!

Dommerhold 2023

 • Valdimar Magnús Ólafsson
 • Súsanna Sand Ólafsdóttir
 • Randi Holaker
 • Alexander Fedorov
 • Tanja Jordan
 • Amalie Haubo-SanPedro

Klasser og kvalifikationskrav:
For at deltage til DM Gæðingakeppni i de respektive discipliner, skal adgangskravet være opnået fra og med DM 2022 indtil start DM 2023. Se mere om kvalifikationskrav for 2023 her

I B- og A-flokk er det hesten, der kvalificerer sig til DM, og den må derfor gerne stille op med en anden rytter, end den der kvalificerede den. I Børneflokk, Teenageflokk og Ungdomsflokk (hhv. A- og B-flokk) er det ekvipagen, der kvalificerer sig til DM.

Der udbydes følgende klasser:

 • A-flokk (GDA)
 • B-flokk (GDB)
 • Børneflokk (GDC, 10-13 år)
 • Teenageflokk (GDT, 14-17 år)
 • Ungdoms A-flokk (GDY-A, 18-21 år)
 • Ungdoms B-flokk (GDY-B, 18-21 år)
 • Gæðingatölt (GTO) afholdes som tillægsklasse til DM-klasserne dog uden ranglistestatus.
 • Gæðingapas (GPA) afholdes som tillægsklasse til DM-klasserne dog uden ranglistestatus.

Der henvises til beskrivelse af klasserne og finaleridt her: Gæðingakeppniklasser (islandshest.dk)

Aldersgrænsen regnes ud fra det kalenderår, hvori man opnår den pågældende alder. Der rides efter de islandske guidelines, på 300m ovalbane og sideliggende passpor.

Du kan i tilmeldingen indsætte link til Spotify til den musik du vil ride til.

Der afvikles A-finaler i alle klasser.
Der afvikles B-finaler ved mere end 15 tilmeldte i klassen.
Finalen i GTO afholdes samlet og ikke aldersopdelt, men oprangering og præmieoverrækkelse vil foregå i aldersgrupper (som DM-klasserne).
Oprangering og præmieoverrækkelse i GPA vil ligeledes foregå i aldersgrupper (som DM-klasserne).

Wildcard:
Der bliver mulighed for at søge om wildcard. Man kan ansøge om wildcard (til alle klasser) ved at sende en mail til (kbh@islandshest.dk) med følgende informationer:

 • Emne: Wildcard
 • Navn på rytter
 • FEIF-ID på hesten
 • Ønske til klasse(r)
 • Snit opnået i den ønskede klasse
 • Ønskede tilkøb (se Tilmelding)

Tilkendegivelsen om at man ønsker wildcard skal indsendes senest den 10/8 kl. 23:59 for at blive tilmeldt til den laveste pris på 1.575 kr. og senest den 20/8 kl. 23:59 for at blive tilmeldt til 1.825 kr.

Danmarksmestre:
For at blive danmarksmester og modtage medaljer skal rytteren have dansk statsborgerskab eller være tilknyttet det danske landshold i henhold til FEIFs Sport Nationality by Team Membership.
DIF´s medaljer og mesterskabstitlen kan således kun tilfalde rytteren under de ovenstående kriterier. Dog kan hesten i Gæðingakeppni modtage rød roset.
Desuden kræves der:

 • Personligt medlemskab af DI
 • Indløst A-rytterlicens

Ankomst, indtjek og fit2compete:
Det er muligt at ankomme til pladsen fra torsdag den 31. august kl. 14:00, hvorefter der foretages indtjek og fit2compete.
Tidsrum for fit2compete forventes at være den 31. august om eftermiddagen/aftenen og den 1. september om aftenen. Den endelige tidsplan udsendes til de tilmeldte ryttere.
Ønskes fit2compete uden for dette tidsrum, kontaktes stævneleder - ekstra udgifter til dyrlæge og smed afholdes af rytteren.
Det forventes, at der fredag rides  GDA, GDB, GDY-A/B, samt GTO. Øvrige klasser rides lørdag.

Bokse og folde
Alle heste skal forblive på DM-pladsen fra fit2compete og indtil mesterskabet er slut for hesten. Når hesten har forladt DM-pladsen, anses denne for at have forladt mesterskabet, jf. ovenfor.

Der bliver mulighed for tilkøb af enten fold eller boks og det er obligatorisk at hesten enten overnatter i boks eller på fold på pladsen. OBS! For at være sikker på at få en boks, skal denne bestilles ved tilmelding af hest. Vi kan ikke garantere mulighed for tilkøb af boksplads efterfølgende.

Overnatning på fold:
Der bliver mulighed for at opsætte egen fold med strøm, hvor hesten kan overnatte. Du skal selv medbringe hegnsmateriale og strømfører. Herudover kræves det, at der om natten er en ansvarlig for hesten overnattende på pladsen. Telefonnummer skal fremgå af foldskilt.
OBS! Hingste skal være under konstant opsyn på fold og må ikke overnatte på fold.

Overnatning i boks:
Der er mulighed for tilkøb af boks, hvori der indgår én pakke spåner. Ekstra spåner kan tilkøbes.
Hvis du har tilkøbt boks, tildeles du ligeledes én af de faste folde på Hedeland. Du tildeles et foldnummer. Kun denne fold må benyttes. Hestene må af sikkerhedsmæssige hensyn ikke overnatte på de faste folde.

Som følge af tørke og meget lille høstudbytte er det desværre pt. ikke muligt for os at skaffe wrap. Derfor skal du selv medbringe wrap til hele stævnet. Vi melder ud til de tilmeldte ryttere, såfremt det efterfølgende skulle blive muligt at skaffe.

Manglende udmugning af folde og bokse faktureres med 800 kr.

Der vil ikke være nattevagt på folde eller i stalden, men der vil blive gået tilsynsrunder. Selv om vi gør alt hvad vi kan for at gøre opholdet på DM-pladsen så sikkert og trygt som muligt for alle deltagere, skal I huske at ophold og deltagelse i DM sker på eget ansvar og egen risiko.

Overnatning og camping
Der er mulighed for at tilkøbe camping i enten vogn eller telt/trailer (SKAL FORUDBESTILLES SOM TILKØB). Der vil være mulighed for strøm, men der er ikke mulighed for at anvende elvarme/gulvvarme etc. i campingvogne. Der vil være adgang til toilet/badvogn og (primitive) udendørs køkkenfaciliteter.

På campingområdet er det ikke tilladt med grill og åben ild. Af hensyn til rytternes nattesøvn henstiller vi til, at der er ro på pladsen fra kl. 23.00. 

Forplejning
Der er mulighed for at købe et bredt udvalg af varm og kold mad og drikkevarer i cafeteriet under hele stævnet.

Rytterfest lørdag aften
Vi har jo en fantastisk tradition for rytterfester og vi sigter på at gentage succesen fra 2019 og 2021. Vi garanterer god mad, hygge, sjov, god musik og dans! BILLETTER SKAL FORUDBESTILLES SOM TILKØB. Der kan købes vand, vin og iskolde fadøl i baren.

Tilskuere
Tilskuere er meget velkomne og der er gratis entré. Der vil ved indgangen være placeret et skilt med en QR-kode til Mobilpay-box, hvor det er muligt at donere et valgfrit beløb til entré (overskuddet går ubeskåret til DI´s baneanlæg på Hedeland).

Sponsorer, lotteri og stadepladser
Der er masser af muligheder for at støtte arrangementet! Enten med kontante sponsorater, gaver til lotteriet, madvarer etc. til alle de mange hjælpere og meget mere.
Der bliver også mulighed for at købe stadeplads til din butik på stævnepladsen.
Kontakt Signe Borup (signeborup@hotmail.com) eller Camilla Mehlsen (storgaard-mehlsen@mail.dk) hvis du ønsker at være med til at gøre DM i Gæðingakeppni til et brag af en fest – igen.

Øvrig information og kontaktinformation

Stævneledelse

 • Generelt: Nete Jørgensen, 40750733
 • For ryttere: Kristiane Brun Hansen

Indtjek

 • Nete Bak, 20606150

Staldansvarlig

 • Nathalie Brandt, 28512446

Sekretariat

 • Eva Grout, 26150128

Camping

 • Leif Andersen, 24464892

Sponsorer og udstillerpladser

 • Camilla Mehlsen, 53639432

Lotteri og præmier

 • Signe Borup, 26973243
Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteklubben Jörfi HedelandSe arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Jörfi Hedeland

Mødested/startsted

Islandshestecentret Hedeland
Stærkendevej 226A
2640 Hedehusene
Danmark Vis på kort Navigér hertil