Hekla: Følbedømmelse klinic med Barbara Frische

Lørdag den 9. september 2023

Kunne du tænke dig, at lære noget mere om at vurdere/bedømme dit eller dine føl? Lære at se hvordan dit nye føl kommer til at udvikle sig i fremtiden.

HEKLA arrangerer en klinic med Barbara Frische den 9. september 2023 i ridehallen hos Stutteri Egeskovgaard.

”Linear følbedømmelse” er et følbedømmelsessystem som er udviklet i FEIF regi, med den mangeårige avlsdommer og følbedømmelsesdommer Barbara Frische som drivkraft.

I 2019 afholdte Hekla for første gang følbedømmelse med Barbara Frische med stor succes.

Barbara har igennem årene bedømt tusindvis af føl efter systemet, og er i dag den dommer, der har den største erfaring med det. Hun gennemfører adskillige følbedømmelser hvert år, i mange lande, og har også lavet følbedømmelser i DK i mange år, bl.a. på Fyn, i Skanderborg og Horne.

Der er skrevet en ph.d.-afhandling om systemet, som dokumenterer, at der er sammenhæng mellem den lineære følbedømmelse og den kåring en hest opnår når den bliver fuldvoksen. Følbedømmelsen giver dig altså nogle værdifulde oplysninger om dit føl, som du kan bruge til at vurdere om dit hingstevalg har været en succes, allerede i det år føllet er født.

Vi starter dagen kl 10.30, hvor Barabara vil fortælle om det Linear følbedømmelses system.

Derefter skal vi i løbet af dagen i ridehallen, og sammen med Barbara bedømme ca 6-8 føl i forskellige aldre. Her vil vi omhyggeligt gennemgå hvert enkelt føl, hvor Barbara vil meget detaljeret forklar hvert enkelt føls svagheder og styrker.   

Praktiske oplysninger:
Prisen per deltager for Hekla-medlemmer er kr. 300,00 og kr. 350,00 for øvrige deltagere. Prisen er eksl. administrationsgebyr til SPORTI. Tilmeldingen åbner den 1. august og lukker den 1. september.

Tilmeldingen er bindende.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, kan du skrive til: kk@kagro.dk eller skrive/ ringe på 20632760.

Arrangørens kontaktinfo

Nordjysk Islandshesteforening HeklaSe arrangørklubben på SPORTI

Nordjysk Islandshesteforening Hekla

Mødested/startsted

Stutteri Egeskovgaard
Lodskovvadvej 24
9982 Ålbæk
Danmark Vis på kort Navigér hertil