Geysir Orienteringsridt

Lørdag den 13. oktober 2012

Har du mod på nye veje? Eller er du en ørn med et kort og kompas? Eller vil du bare ud i efterårsskoven og nyde farverne - så vær med den 13. oktober, for Geysir arrangerer orienteringsridt.

Med det særlige ’orienteringskort’, som du får, skal du finde et antal poster. Posterne er markeret med de særlige orange og hvide skærme, som de ’rigtige’ orienteringsløbere bruger, og ruten i Bidstrupskovene er i (mål i fugleflugt) ca. 7 km lang. Men når man skal følge ridestierne eller de store veje, så bliver ruten længere. Helt hvor langt afhænger af dine evner til at læse kort.

Du kan melde dig til som 'enkelt ekvipage' - eller I kan ride sammen som et hold (max 3 deltagere på hvert hold). Melder du dig til som 'enkelt ekvipage', så sørger arrangørgruppen for, at du ikke kommer til at ride alene rundt. Alle kommer afsted i hold på mellem 2 og 3 ekvipager. Er I et hold, der gerne vil ride sammen, så husk at skrive holdets navn, når I melder jer til. Der er ingen aldersbegrænsninger, men man skal helst kunne læse/forstå et kort (så to juniorer skal have en voksen med som tredje mand – og man må gerne medbringe læsebriller og kompas som hjælpemiddel).

Vi mødes på den store parkeringsplads bag Avnstrup Asylcenter kl. 10 lørdag den 13. oktober. Her vil vi give en kort introduktion i ’kunsten at læse et kort’, og hvor reglerne (som er meget få) præsenteres. Målet er at finde alle poster inden for den fastsatte idealtid. Den/de, som kommer nærmest tiden med flest fundne poster, vinder.

Der åbnes for tilmelding via SPORTI lørdag den 8. september, og max antal deltagere er 30. Der lukkes for tilmelding den 30. september, og prisen er for medlemmer 100 kr. og for ikke-medlemmer 150 kr.

Endelig skal du vide: vi har fået lov at låne ’rigtigt orienteringsløber-udstyr’ af Orienteringsklubben Øst Birkerød – altså med skærme, kort og tidsmålere. Hver tidsmåler koster 400,00 kr., så vi må ikke miste dem undervejs. Skulle det ske, at du mister tidsmåleren (SI-brikken), bliver vi nødt til at opkræve den ekstra omkostning af dig. Til gengæld skal vi nok sørge for nogle gode ’dimser’ til at sætte tidsmåleren fast med, så vi minimerer risikoen for den slags uheld.

Og en sidste vigtig ting: vi sørger også for en töltende redningshest, som vil kunne undsætte de, der har fået vendt vrangen helt ud på kortet eller skoven. Ingen vil blive ladt tilbage! Når alle er kommet i mål, samles vi til en kølig ting til halsen.

Vi glæder os meget til at se dig og din hest i efterårsskoven. Forhåbentlig på gensyn?

Mvh
Aktivitetsudvalget/Lotte Søndergaard Møller

Arrangørens kontaktinfo

Lokalklubben GeysirSe arrangørklubben på SPORTI

Geysir

Mødested/startsted

Avnstrupvej 1
4330 Hvalsø
Danmark Vis på kort Navigér hertil


Nærmere præcisering: Parkeringspladsen bag Avnstrup Asylcenter, Avnstrupvej/Vestre Sanatorievej kl 10.