Dagfaris Fastelavnsstævne 2017

Søndag den 26. februar 2017

Fastelavnsstævnet er et stævne tiltænkt skovtursrytterne, fritidsrytterne, og dig der aldrig før har startet stævne. Vores mål er i Dagfari er altid at arrangere stævner for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner, med erfarne stævneryttere og eliteheste.

Udover lette gangartsklasser tilbyder vi også nogle klasser som sjældent udbydes til islandske heste. Lydighed (dressur), spring og naturligvis Øltølt.
Og særligt i år tøndeslagning til hest (Pinata).
Der kan læses detaljeret om klasserne på hjemmesiden.

Følgende klasser udbydes i følgende rækkefølge på dagen:
- Tølt: T.10 - T.8 -  T.6 -  T.5 og T.3
- Højdespring
- Lydighed (dressur): AL4, AL3 eller AL2/AL1
Præmieoverrækkelse (spring og Lydighed)
Frokost
- Pinata (tøndeslagning)
- Øltølt
- Firgang 4.5 - 4.4 4.3 og 3.3 (3-gang)
Præmieoverrækkelse og uddeling af ærespræmier.

Til stævnet rider vi i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane.

OBS:
Alle gangartsklasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes undervejs i forløbet af vores dommer.

Alle gangartsklasser (firgang, tregang og tøltklasser) rides i år som sløjfeklasser. Det betyder at rides der til minimum 3,5 i gennemsnit udløser dette en roset. Derudover er der en anden farve til ekvipager der gennemfører til min. 4,5 i gennemsnit og en til dem der gennemfører til min.  5,5 i gennemsnit. Så det kan godt betale sig at gøre sit bedste.  Der er ingen individuelle placeringer i disse klasser. Men der uddeles en ærespræmie til dagens mest harmoniske ekvipage der gives på baggrund af et flot og eksemplarisk ridt med respekt for hesten.

Børneklassen er ikke medtaget som egen klasse, men der er særskilte præmier til børn under 10 år i AL4, 3.3 (Tregang), 4.5 og T.8 og det er tilladt med trækker i alle disse klasser inklusiv i pinataklassen. (noter det i bemærkninger hvis I ønsker at benytte trækker, da det indvirker på klasserne med heats.

Højdespringning foregår m 3 spring startende med to kryds og en okser. starthøjden er 50 cm. Man kan trække sig når man ikke tør mere, ellers udgår man når hesten river en bom ned eller refuserer. (på sidste spring)

Pinataklassen er tøndeslagning til hest! Vi glæder os meget til denne klasse. Der er Dronning og kongekrone at vinde, samt ærespræmie for de 3 bedste udklædte, samt bedste udklædte barn.

Stævnet oprettes ved minimum 30 ryttere og max antal er 40 .

Startpris pr. ekvipage: 330 kr. for Dagfari medlemmer og 450 kr. for alle andre.

Det er muligt gratis at opsætte fold på springbanen (vær obs hvis det er frostvejr, der kan det være svært at få hegnspæle i jorden). Området skal være ryddet for wrap og pærer inden I kører.

(alle priser er ekskl. sporti gebyr)

Tilmeldinger med klubrabat skal foretages med korrekt medlemsnummer i overensstemmelse med rytteren der skal ride hesten.

Tilmelding for Dagfarimedlemmer åbner 7. januar kl. 18.00 (for ryttere fra andre klubber åbner tilmeldingen 14. januar). Tilmelding lukker når alle pladser er besat, eller senest . 16. februar. 

Efter sidste tilmeldingsfrist (16. februar) kan der IKKE skiftes volter mv. Fordi når først programmerne lægges og startlister laves er det er stort arbejde at ændre det. Og selv en lille ændring har indflydelse på mange ryttere samt tidsprogrammet. Rytter og/eller hest kan skiftes ud efter denne dato mod gebyr på 50 kr.

Er der særlige  hensyn der er behov for i forhold til dig og din hest så kontakt arrangøren (inden 16. feb.)

Vi har tradition for, at alle ryttere hjælper med til afviklingen af stævnet, så du bedes afkrydse hvilken hjælpertjans du ønsker. Hvis alle hjælper, så har stævneudvalget kræfter til mere, også senere på året.

På forhånd tak

Arrangørens kontaktinfo

DagfariSe arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Helsinge Ridecenter
Husebyvej 13
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil