Ullerup Open 2017

Søndag den 20. august 2017

Så er det blevet tid til det tradtionsrige Ullerup Open 2017. I år er det søndag den 20. august på ovalbanen hos Susie, Kalvebodvej 95, 2791 Dragør.

Alle kan deltage i Ullerup Open, både unge og gamle, øvede og uøvede. Som altid, har vi fået FEIF dommer Jens Krarup til at komme og dømme de forskellige klasser. Jens vil speake mens rytterne er på banen, så man får direkte feedback mens man rider. Derudover prøver vi noget helt nyt i år og udbyder en Gædingakeppni klasse, C-flok. I denne klasse vil det være Rune Hansen, der dømmer.

Der udbydes følgende klasser:

T8, T5, 4.5, 4.3, Ullerup Special (her kan du selv vælge, om du vil ride 3-gang, T1, T2 eller 4.1, det skal blot angives ved tilmelding.

Alle klasser rides i heat af max. 3 ryttere, dog undtaget Special-klassen, hvor der rides enkeltvis.

Gædingakeppni C-flok:

Der rides 2 runder på ovalbanen. Der skal vises skridt, trav eller tølt, og galop. Der gives særskilte karakterer for vilje og form under rytter. Der rides enkeltvis og rytteren skal selv sammensætte sit program og ride gangarterne i den rækkefølge man ønske. Der må skiftes volte 1 gang under programmet. Man behøver kun at vise 1 langside i hver gangart, og kun ½ langside i skridt. Det betyder, at der er en hel langside til overs, som man kan bruges til at forbedre en gangart, eller til en såkaldt ”blærerøvslangside”, hvor man viser hestens bedste gangart. Det er altid den bedste langside, der tæller. Når der rides galop, skal man vise en langside med acceleration og nedtagning. Man kommer ridende fra rolig og langsom galop på kortsiden, og accelererer sin hest op til fuld speed på hele langsiden, hvorefter den harmonisk og med lette hjælpere, skal tages ned inden hjørnet. Karakterskalaen i Gædingakeppni går fra 5-10 (med decimaler). Der gives karakterer for skridt, trav/tølt, galop, vilje, form under rytter. Der må IKKE rides med pisk i Gædingakeppni.

Der vil ikke blive redet finaler, der oprangeres både for juniorer/unge og for seniorer, men man rider sammen i klasserne, hvor der er flere på banen. Oprangering vil ske umiddelbart efter hver klasse er afsluttet. Der er rosetter til de 5 bedst placerede i hver klasse. Ved færre en 3 tilmeldte i en klasse, bliver klassen aflyst. Hver hest må max stille op i én tøltklasse og én gangartsklasse, eller én tøltklasse og Gædingakeppni C-flok. Stævnet afholdes efter tillempede FIPO regler. Det er tilladt at ride uden sko på hesten, uden sadel og bidløst. Det er også tilladt at to forskellige ryttere rider samme hest i to forskellige klasser. Det ikke tilladt at ride med stangeffekt på biddet eller med bid der ifølge FIPO reglerne er forbudte. I klasserne T1, T2 og 4.1 må der benyttes bid med stangeffekt. Dette kan ses på Dansk Islandsheste forenings hjemmeside.

Vi har i år bedre forhold til opvarmning, som foregår på stor nyanlagt ridebane lige over for banen.

Parkering af trailere m.v. foregår efter anvisning på Susies ridebane.

Pris:

Medlemmer af Teitur 225 kr. – engangsgebyr for alle valgte klasser.  Ikke-medlemmer 300 kr. - engangsgebyr for alle valgte klasser

Fold kan tilkøbes for 50 kr. eller boks (begrænset antal) 100 kr.

De første 3 uger er tilmelding åben for medlemmer af Teitur, derefter åbner tilmelding for øvrige.

Der vil være hjælpeopgaver til alle ryttere, hvor ønsker udtrykt ved tilmelding, så vidt muligt vil tilgodeses.

Program og tidsplan vil blive annonceret på Teiturs facebook senest 1 uge før. Startlister senest dagen før stævnet. Ved færre end 25 tilmeldte aflyses arrangementet.

Vi glæder os til at se rigtig mange glade ryttere og husk hestepas samt tro- & love-erklæring. Din hest skal være vaccineret ifølge DI´s vaccinationsregler, som kan findes på DI´s hjemmeside.

Arrangørens kontaktinfo

Teitur



Se arrangørklubben på SPORTI

Teitur

Mødested/startsted

Kalvebodvej 95
2791 Dragør
Danmark Vis på kort Navigér hertil