Dagfaris Hyggestævne 2019

Søndag den 6. oktober 2019

Hyggestævnet er et stævne tiltænkt ryttere på alle niveauer, især dem der aldrig har prøvet det før.  Vores mål i Dagfari er altid at arrangere stævner for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner. Det skal være hyggeligt.

Vi har tradition for, at alle ryttere hjælper med til afviklingen af stævnet, så du bedes afkrydse hvilken hjælpertjans du ønsker. Når alle hjælper, så har stævneudvalget kræfter til mere, også til de fremtidige stævner.

Udover lette gangartsklasser tilbyder vi også nogle klasser som sjældent udbydes til islandske heste. Lydighed (dressur), spring og naturligvis Øltølt m.fl..
Der kan læses detaljeret om klasserne på hjemmesiden under discipliner i fanen stævner.

Følgende klasser udbydes i denne rækkefølge på dagen:

- Tøltklasser: T.10 - T.8 - T.6 - T.5 - T3

- Lakridsbåndsløb

- Øltølt

- Firgang 4.5 - 4.4 4.3 el. 3.3 (3-gang)

- Spring - på tid

- Lydighed - valgfrit AL program

- Behændighed.

Præmieoverrækkelse og uddeling af ærespræmier.

Til stævnet rider vi i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane.

OBS:
Alle gangartsklasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes undervejs i forløbet af vores dommer. Lydighed speakes også.

Klubmesterskab. Traditionen tro kårer vi klubmestre i alle de sjoveste klasser. Spring, Øltølt, Lakridsbåndsløb, Behændighed og Lydighed.

Alle gangartsklasser (firgang, tregang og tøltklasser) rides som sløjfeklasser. Det betyder,  at rider du til minimum 3,5 i gennemsnit udløser dette en roset. Der er en anden farve til ekvipager der gennemfører til min. 4,5 i gennemsnit og en til dem der gennemfører til min.  5,5 i gennemsnit. Så det kan godt betale sig at gøre sit bedste.  

Der er ingen individuelle placeringer i disse klasser.

Børn er meget velkomne. Der er rosetter til børn under 10 år (uanset hvad) i AL4, 3.3 (Tregang), 4.5 , T.8 og behændighed. Det er tilladt med trækker i alle disse klasser (noter det i bemærkninger hvis I ønsker at benytte trækker, da det indvirker på klasserne med heats.

Spring foregår med ca. 7-9 spring uden faste afstande og rides på tid. Det er valgfrit om man tilmelder på 40 cm. 50 eller 65 cm.
Nedrivning giver +4 sekunder. Refusering (stop) giver + 4 sekunder. (ved 3. refusering må ekvipagen forlade banen).

Lydighed: Afvikles som sløjfeklasser med rosetter til alle ved gennemført ridt. Og klubmester bliver dagens højeste snit på tværs af klasserne. For at begrænse omfanget af lydighed i tidsprogrammet afprøver vi at sætte et maks antal deltagere på 12 ekvipager.

Behændighed: Er en slags agility til hest. klassen vil  indeholde både opgaver til hest og nogle fra jorden og banen rides på tid.

Der er traditionen tro ærespræmier til dette stævne. I år er der 4 stk. Så bliv gerne til den sidste præmieoverrækkelse og se om det måske bliver dig.

Stævnet oprettes ved minimum 30 ryttere og max antal er 40 . Herefter oprettes venteliste.

Startpris pr. ekvipage:
375 kr. for Dagfari medlemmer  
-100 kr. rabat gives til ungryttere u. 25 år i Dagfari.
460 kr. for alle andre.
Prisen er den samme uanset antal klasser du rider.
Rytterlicens er ikke påkrævet, da stævnet indkøber stævnelicens.
Stævnet er nonprofit. Det vil sige at der ikke planlægges med et overskud. Målet er et stævne der går i nul, for at give rytterne mulighed for at ride så billigt som muligt. Derfor giver vi heller ikke penge retur for frameldinger uanset årsag.

Det er muligt, helt gratis, at opsætte fold på springbanen (Obs. det kan være svært at få hegnspæle i jorden). Området skal være ryddet for wrap og pærer  mm. inden I kører hjem. Tak fordi I altid rydder pænt op efter jer.

(alle priser er ekskl. sporti gebyr)

Tilmeldinger med klubrabat skal foretages med korrekt medlemsnummer i overensstemmelse med rytteren der skal ride hesten.

Tilmelding for Dagfarimedlemmer åbner 1. september kl. 18.00 (for ryttere fra andre klubber åbner tilmeldingen 7. september kl. 18 . Tilmelding lukker når alle pladser er besat, eller senest . 28. september.
Efter sidste tilmeldingsfrist (28. september) kan der IKKE længere skiftes volter, klasser mv.
Fordi:  Når først tidsprogrammet lægges og startlister laves er det et stort arbejde at ændre det. Selv en lille ændring har indflydelse på mange ryttere og på tidsprogrammet. Rytter og/eller hest kan skiftes ud efter denne dato mod et gebyr på 50 kr.

Er der særlige  hensyn der er behov for i forhold til dig og din hest så kontakt arrangøren (inden 28. september - meget kan lade sig gøre inden denne dato).

På forhånd tak

Arrangørens kontaktinfo

DagfariSe arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Helsinge Ridecenter
Husebyvej 13
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil