Skeifa: Kratlusker-stævne

Søndag den 28. juni 2020

Stævnet afholdes søndag d. 28. juni i Tarup-Davinde området omkring vores bane, hvor der også er start og slut, samt mulighed for at parkere med hestetrailer.

Der er mulighed for at ride i hold eller som enkelt person, og for at overholde retningslinjerne omkring COVID-19, deles dagen i 2. Hvilket vil sige, at man tilmelder sig til at ride individuelt om formiddagen eller i hold om eftermiddagen (max 3 personer pr hold).

Vi vil derfor bede deltagerne om at komme i det tidsrum, hvor de skal starte og ikke medbringe hjælpere. På den måde kan vi udbyde stævnet til så mange som muligt, og der er alligevel begrænsende muligheder, som tilskuere, for at se stævnet.

Beskrivelse af kratlusker stævne:

Ideen opstod i Nordjylland, og går i alt sin enkelthed ud på at få bedømt sin hests gangarter ude i naturen af en kratlusker (som er en dommer med erfaring inden for islandske heste).

Man får uddelt et kort over en markeret rute i området. Der vil på ruten være 4 afmærkninger af ca. 75 m, hvor dommeren er placeret i midten og bedømmer gangarten, samt samspillet med hest og rytter. Hovedkarakteren gives ud fra kvaliteten i gangarten. Derefter er det muligt at få tillæg for harmoni, glæde/humør og for rytterens indvirkning og støtte af hesten.

Ruten er på ca. 8 km.

Alle rytterne/holdene sendes afsted med 5 min mellemrum.

På de afmærkede stykker rides enkeltvis, - dette gælder også for hold, så dommeren har bedst mulighed for at bedømme hver ekvipage.

Ved ryttermødet kl. 8.30 for individuelle uddeles startnummer og kort med ruten, samt informeres om ovenstående af hoveddommeren. Og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Tidspunktet for ryttermødet og start for hold ved vi, når tilmeldingsfristen er slut.

Dommerne er: Ole Søgaard, Caroline Grønbæk, Natalie Fischer og Inge Navarsete.

Efter at alle er kommet i mål vil der være uddeling af rosetter til de 3 bedste individuelt (formiddag) og det bedste hold (eftermiddag). Der vil være mulighed for at få sin dommersedler.

Man medbringer selv madkurv og håndsprit, samt hegnsmateriale, strøm og vandspand til sin hest.

Pris pr. deltager: 150 kr. (eksklusiv sporti administrationsgebyr), og tilmelding foregår via www.sporti.dk

Tilmeldingen åbner snarest muligt og lukker d. 25. juni, eller ved opnået deltagerantal på 45 ekvipager. Arrangementet afholdes kun ved et minimum deltagerantal på 20 ekvipager.  Ved tilmelding i hold, skrives navnene på de andre fra samme hold i kommentarfeltet…. Et par dage før stævnet udsendes en mail med nærmere oplysninger og tidsprogram.

Det kræver medlemskab af Skeifa for at deltage, samt gyldig vaccination (reglerne for D-stævne er gældende ved dette arrangement)

Hvis du melder fra, refunderes deltagergebyret ikke.

Vel mødt til en sjov og anderledes stævnedag

Bestyrelsen i Skeifa 😊

Evt. overskud tilfalder Skeifa

Arrangørens kontaktinfo

Skeifa Fyns IslandshesteklubSe arrangørklubben på SPORTI

Skeifa Fyns Islandshesteklub

Mødested/startsted

Davindebanen
Udlodgyden 52
5220 Odense SØ
Danmark Vis på kort Navigér hertil