Kratluskerstævne i Litur

Lørdag den 22. maj 2021

Stævnet er et hyggestævne og kræver ikke rytterlicens.

Kratluskerstævnet foregår i naturen, hvor man rider en afmærket rute. Langs ruten sidder der dommere – de såkaldte kratluskere – som bedømmer gangarter på markerede strækninger. På ruten er der opstillet markeringer, som viser, hvornår man er under bedømmelse, og hvilken gangart man skal vise. Da det er et hyggestævne, er det ikke uddannede dommere, men frivillige hjælpere med et godt øje for den islandske hest og den unikke gangarter.
Ruten, man rider, er 5-8 km.

Der er en individuel klasse, en hold-klasse (max to ekvipager) og en junior-klasse for ryttere under 16 år.

I alle klasser skal der vises skridt, tølt, trav og en valgfri gangart. Bedømmelsen sker ud fra kvaliteten af gangarten samt det generelle indtryk af samspillet mellem hest og rytter. Tempoet er valgfrit på hele ruten (også under bedømmelse) og tiden er ikke en faktor, der medregnes i resultatet. Rytterne/holdene sendes afsted med nogle minutters mellemrum.

Ekvipagerne på hold følges på ruten, men skal ride enkeltvis på de strækninger, hvor der bedømmes. OBS: Hvis du ønsker at ride på hold noteres i kommentar til tilmeldingen hvem du rider sammen med.

Efter klassernes afslutning bliver der uddelt præmier til de tre bedste i hver klasse.

Starter man som junior på et seniorhold præmieres man på lige fod med dem.

Max. deltagerantal 40. Tilmelding er bindende. Der vil åbnes op for flere pladser, hvis covid-19 restriktionerne tillader det og derfor oprettes kort venteliste. Af hensyn til forsamlingsloftet er det som udgangspunkt ikke muligt at medbringe hjælpere, som ikke er tilmeldt. Undtaget herfra er juniorryttere, der hver må medbringe én hjælper.

Arrangementet aflyses ved under 10 tilmeldte.

Der er ikke mulighed for at lave fold eller købe boks, da vi jo er i skoven.

Medbring gerne madpakke, så giver Litur kaffen med lidt sødt til.

Der er vand tilgængeligt til hesten, bare medbring en spand.

Vi glæder os til en hyggelig dag!

Priser
Litur medlemmer kr. 200,-
IKKE medlemmer kr. 300,-.

Ekskl. SPORTI administrationsgebyr.

Tilmelding kræves medlemskab af en af klubberne i samarbejdet på tværs - altså Gandur, Litur, Laxi, Skeifa eller Saga Svendborg.

Vi følger naturligvis de gældende covid-19 anbefalinger og forbeholder os retten til at aflyse i tilfælde af ændringer, der ikke fordrer afholdelse. Skulle dette ske vil deltagergebyr refunderes, og der vil hurtigst muligt fastlægges ny dato for afholdelse.

Mødested/startsted

Staurbyskovvej 3
5500 Middelfart
Danmark Vis på kort Navigér hertil