Skeifa/Liturs kratluskerstævne

Lørdag den 22. april 2023

Skeifa/Litur´s Kratluskerstævne på Orelund 2023

Lørdag den 22. april 2023 kl. 10 - ca. 15.

Stævnet er absolut et hyggestævne og kræver ikke rytterlicens – men en rigtig god mulighed for at få en bedømmelse af hestens gangarter i skoven.

Kratluskeren består af to dele:

  1. Du rider selv eller på hold af en afmærket rute. Ruten være på ca. 10-12 km. i smukt og varieret terræn. Langs ruten sidder dommerne – de såkaldte kratluskere – som bedømmer gangarter på markerede strækninger.
    Der er opstillet tydelige markeringer, der viser hvornår man er under bedømmelse, og hvilken gangart man skal vise. Der er strækninger med skridt, trav, tølt og en valgfri á ca 100 m. Der vil være et par spring opsat, men du kan også bare ride udenom.
    Bedømmelsen sker ud fra kvaliteten af gangarten samt det generelle indtryk af samspillet mellem hest og rytter. Resten af ruten foregår i det tempo du selv ønsker og tiden er ikke en faktor, der indregnes i resultatet. 
  2. På ovalbanen kan du opnå ekstra point ved at vise din hests bedste gangart. Hvis vi er mange deltagere, rider I flere af gangen ellers kun en. 

Da det er et hyggestævne, er det ikke uddannede DI dommere, - men det er meget kompetente folk med årelang erfaring med den islandske hest og dens unikke gangarter.

Vi har lavet følgende klasser: En individuel klasse, en hold-klasse (to-tre ekvipager). En junior-klasse for ryttere under 16 år. Rider en junior på hold med en voksen, regnes vedkommende også som voksen. OBS Ønsker I at ride på hold noteres i kommentar til tilmeldingen, hvem I rider sammen med. 

Starter man som junior på et seniorhold præmieres man på lige fod med seniorerne.

Start og slut vil være ved Orelundbanen. Rytterne/holdene sendes afsted med 5 minutters mellemrum.

Efter klassernes afslutning bliver der uddelt præmier til de tre bedste i hver klasse.

Max. deltagerantal er 50 ekvipager - hvorefter der oprettes venteliste.

Tilmelding er bindende. Ved fremvisning af enten dyrlægeerklæring eller lægeerklæring, kan beløbet refunderes. Arrangementet aflyses ved under 15 tilmeldte.

Det vil være muligt at etablere en lille stævnefold, men der er ikke mulighed for strøm. De to faste folde ved banen benyttes af arrangør.

Medbring gerne madpakker og kaffe.

Der er vand tilgængeligt til hesten, bare medbring en spand. Husk rengøring af fold efterfølgende. 

Vi glæder os til en hyggelig dag som starter med indtjek mellem 9.00 og 10.00 -  Herefter et kort ryttermøde og forventes afsluttet omkring kl. 15 eller når præmieoverrækkelsen er færdig.

Spørgsmål er velkomne til Anna Date på ad@skeifa.dk

Priser
Skeifa/Litur medlemmer kr. 250,- ekskl. Sporti gebyr
IKKE medlemmer kr. 300,-. Ekskl. Sporti gebyr

Vi sender flere detaljer og info til de tilmeldte.

På gensyn til en hyggelig dag
Skeifa og Litur

Arrangørens kontaktinfo

Skeifa og LiturSe arrangørklubberne på SPORTI

Litur
Skeifa Fyns Islandshesteklub

Mødested/startsted

Orelund banen
Orelundvej 30
5610 Assens
Danmark Vis på kort Navigér hertil