Teitur: Tilskuer til kursus med Eyjólfur Ìsólfsson

22. - 23. maj 2011

Som annonceret på Teiturs hjemmeside kommer Eyjólfur Ìsólfsson og underviser i Teitur. Kurset bliver afholdt den 22. og 23. maj 2011.

Filosofien bag kurset er at uddannelsen af en hest indebærer opbygning af et forhold til et andet væsen, hvis integritet, både fysisk og psykisk, bør bevares hele vejen igennem. Uddannelses processen er krævende for begge parter og skal opnås uden at miste inspirationen hos nogle af dem.

Implicit i søgningen efter specifikke bevægelse er der risiko for at producere en vis form for mekanisering, i stedet for at bevare renheden af hestens naturlige gangarter. Selvfølgelig vil nogle heste have en naturligt forekommende kraftfuld og elastisk vifte af bevægelse, hvor andre heste vil se mere almindelige ud. Dog kan begge typer blive uddannet til at forbedre deres smidighed.

Målet med uddannelsen skal altid være at hjælpe hesten til at se mere smuk og smidig ud. Eyjolfur tro på, at du ikke kan producere, eller endog forsøg på at producere, et kunstværk uden en dyb kærlighed til dit emne.

Han mener også, at de fleste heste kan trænes til et meget højt niveau, hvis de har viljen og ånden med sig.

I sidste ende er viljen og ånden i hesten af allerstørste betydning og bør være vores inspirationskilde. Hvis uddannelsen af hesten er med det formål at indhente samarbejde, snarere end at kræve underkastelse, vil hestene lære os lige så meget, som vi lærer dem.

”Tölt er en gave fra guderne, men den falder ikke ned fra himlen”, Eyjólfur ìsolfsson.

Der er 8 heste tilmeldte kurset, og det er det maximale antal deltagere for kurset, men der er stadig åbnet op at stå på venteliste ved henvendelse til lislysholm@gmail.com.

Kurset vil blive afholdt i Kongelundens Rideklub i det lille ridehus alternativt på udendørsbanen, hvis vejret tillader det.

Kurset er fra kl. 9-17 søndag den 22. maj og fra kl. 8-15 mandag den 23. maj.

Vi kan tilbyde klubbens medlemmer, at man for 100 kr/dag kan tilmelde sig som tilskuer, og der er plads til max 25 personer, som kan overvære undervisningen.

Der vil være The og Kaffe og kage til deltagere og tilskuere. Mad og drikke kan købes i klubhuset, undtaget i det tidsrum hvor der afholdes teori.

Teoriundervisningen for rytterne vil forgå mellem kl. 13.00 og kl. 13.50 i klubhuset, men er kun er for de deltagende ryttere.

Vi åbner for tilmelding til tilskuerpladserne på Sporti den 15. marts, også her vil der om nødvendigt blive oprettet en venteliste.

Arrangørens kontaktinfo

Teitur



Se arrangørklubben på SPORTI

Teitur

Mødested/startsted

Kongelundens Rideklub
2770 Kastrup
Danmark Vis på kort Navigér hertil